Stuttgart, Tayfun Korkut'u gönderdi!

Güncelleme Tarihi:

Stuttgart, Tayfun Korkutu gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2018 10:28

Hannover karşısında alınan 3-1’lik yenilginin ardından acil toplanan Stuttgart yönetimi, Teknik Direktör Tayfun Korkut’un görevine son verdi. Korkut, bu yılın ocak ayında Stuttgart’ın başına geçmişti.

Haberin Devamı

BUNDESLIGA’da bu sezon görevine son verilen ilk teknik direktör 44 yaşındaki Tayfun Korkut oldu. Dokuz aydır Stuttgart’ı çalıştıran Korkut, sezona çok kötü bir performansla başladı. Geçen sezon Stuttgart’ı ligde tutarak büyük başarı gösteren Korkut, aynı başarıyı sürdüremeyince görevine son verildi. Korkut’un yedi haftalık bilançosu başarısızlıkla dolu. Yedi haftada sadece beş puan alabilen Stuttgart, 16 puan da kaybetti. Yedi maçın dördünde yenilen ve ikisinde de berabere kalan Korkut’lu Stuttgart, sadece bir kez galip gelebildi. Stuttgart, DFB Kupası’nda da ilk turda havlu atmıştı.

YERİNE HINKEL GELDİ
Korkut, ocak ayından bu yana 22 lig maçında Stuttgart’ı sahaya çıkardı. Korkut’lu Stuttgart bu maçlarda 1.64 puan ortalaması yakaladı. Korkut’un gönderilmesinden sonra boşalan teknik direktörlük koltuğuna geçici olarak Andreas Hinkel oturdu. 36 yaşındaki eski milli futbolcu Hinkel, yardımcı antrenörlük yapıyordu. Hinkel, yeni teknik direktör bulunana kadar hem takımı çalıştıracak hem de teknik direktörlük diploması için okula devam edecek.

Haberin Devamı

ÜÇÜNCÜ TAKIMIYDI
Tayfun Korkut, Bundesliga’da daha önce Hannover ve Leverkusen takımlarını çalıştırmıştı. 2014 yılında Hannover’in başına geçen Korkut, başarılı olamayınca 2015 yılında gönderildi. Korkut, ardından 2016 yılında İkinci Bundesliga takımlarından Kaiserslautern’in başına geçmişti. İstenilen transferlerin yapılamaması üzerine aynı yıl bu takımdan kendi isteğiyle ayrılan Korkut, 2016-2017 sezonunun ikinci yarısında Leverkusen ile anlaşmıştı. Sezonu başarısız tamamlayan Korkut ile sözleşme uzatılmadı. Korkut, 2012-2013 yılında Türk milli takım teknik direktör yardımcılığında da bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!