Striptiz bar davasında tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Striptiz bar davasında tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 17:00

İtalya'da Reggio Calabria bölge yönetiminin paralarının, striptiz kulüplerde kucak dansı ve kazı kazan oyunları gibi harcamalarda kullanılarak yapılan yolsuzluk skandalına adı karışan bir senatörün tutuklanmasına onay çıktı.

Haberin Devamı

İtalya parlamentosunun üst kanadı Senato’nun Dokunulmazlık Kurulu savcılığın talebi üzerine, adı yolsuzluğa karışan Senatör Giovanni Bilardi’nin yapılacak oylama ile ev hapsine alınmasına onay verdi. Aynı zamanda Reggio Calabria Bölge Yönetimi Meclis Üyeliği bulunan, hükümet ortağı Yeni Merkez Sağ Partisi’nden(NCD) olan Bilardi’nin adı, bir yolsuzluk skandalında geçiyordu.

Dokunulmazlık Kurulu’nun kararı doğrultusunda Senatör Bilardi’nin ev hapsine alınması, ancak gelecek hafta 315 üyeli Senato’da yapılacak oylamayla mümkün olabilecek. Soruşturmaya göre; “Erga Omnes (herkese karşı hak)” adı verilen operasyon çerçevesinde, Bilardi ve Reggio Calabria Bölgesi Yönetimi’ndeki diğer bazı meclis üyelerinin, İtalyan basınının “çılgın harcamalar” diye nitelediği haksız harcamalar yaparak, bunun faturasını yönetime ödettiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında ortaya çıkan harcamalar arasında, striptiz barlarda kucak dansı (lap dance) şovu biletleri, pahalı şaraplar, İtalya’da ve yurtdışında yapılan tatiller ve kazı kazan oyunları da bulunuyor. Sahtecilik ve zimmete para geçirmek suçlarından toplam 27 kişinin soruşturulduğu, bunlardan Reggio Calabria bölgesinin 3 eski meclis üyesinin ise ev hapsine alındığı kaydedildi.

Şüphelilerin toplam 2 buçuk milyon Euro’luk varlığına da el konulduğu belirtildi. Muhalefetteki 5 Yıldız Hareketi, yolsuzlukla çalkalanan Reggio Calabria Bölge Yöneticisi Mario Oliverio’nun istifasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!