Steinmeier "zorlamalıyız" dedi ve...

Güncelleme Tarihi:

Steinmeier zorlamalıyız dedi ve...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2015 10:20

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, "Moskova ve Washington'u Suriye konusunda daha şeffaf davranmaya zorlamalıyız" dedi.

Haberin Devamı

Başkent Tahran'da Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Araştırmaları Binası'nda düzenlenen Suriye sorununun ele alındığı Münih Güvenlik Konferansı Hazırlık Toplantısı'ında konuşan Steinmeier, "ABD eski başkanı George W. Bush döneminde ABD'nin bölgeye askeri müdahalesi bölgede yaşanan sorunların meydana gelmesindeki etkenlerden birisidir. Bundan böyle bu tür hataların yapılmamasını umut ediyorum" dedi.

Suriye sorununun çözümü için Beşşar Esed'in gitmesi tezini savunanların da varlığına işaret eden Steinmeier, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bölge ülkelerinin Suriye sorununun çözümü konusunda müzakerelerde yer almasının önemine dikkati çekti.

Bir gün sürecek toplantıya İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, Afganistan Dışişleri Bakanı Selahaddin Rabbani, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye özel temsilcisinin yardımcısı Remzi İzzettin, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilci Yardımcısı Helga Schmidt, Fransa Meclisi Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Elisabeth Guigou, Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi bin Abdullah'ın yanı sıra bölge ülkeleri, Avrupa Birliği ve BM'den çok sayıda diplomat ve temsilci katıldı.

BAKMADAN GEÇME!