Steffen Seibert: Hızlı çözüm beklenmiyor

Güncelleme Tarihi:

Steffen Seibert: Hızlı çözüm beklenmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 16:34

Almanya Hükümet Sözcüsü Seibert, Federal Basın Merkezi'nde Merkel'in Türkiye ziyaretine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, "Başbakan Angela Merkel pazar günü Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretinde sığınmacı krizine ilişkin hızlı bir çözüm beklemiyor" dedi.

Brüksel'deki AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye hakkında kararlaştırılan eylem planlarının Merkel'in Türkiye ziyaretinde görüşmelerinin temel noktasını oluşturacağını belirten Seibert, "Ama kimse şimdi ya da pazar günü kısa vadede bir etki beklemesin" değerlendirmesinde bulundu.

Sığınmacı krizinin aşılmasında daha çok çalışmaları gerektiğini dile getiren Seibert, Türkiye ile diyaloğu geliştirmeleri gerektiğinin önemine işaret etti. Seibert, "Başbakan Angela Merkel pazar günü Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretinde sığınmacı krizine ilişkin hızlı bir çözüm beklemiyor" dedi.

Seibert, Merkel'in Türkiye ziyaretinde gündeme gelecek konularla ilgili şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

"İkili ilişkiler, terörizmle mücadele, Suriye konusunda ortak tavır, sığınmacı krizinde alınacak tedbirler ki bunlar dünkü AB zirvesinde de gündeme gelmişti, gündeme gelecek."

"Merkel'in 1 Kasım seçimleri öncesi Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ve partisi AK Parti'ye bir destek sinyali midir?" şeklinde soruya Seibert, "Ziyaret Türkiye'deki seçimlerle kesinlikle karıştırılmamalı. Ziyarette daha önce bahsettiğim konular gündeme gelecek. Bizim açımızda ziyaretin seçimle uzaktan yakından bir alakası yok" yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!