Sprey geldi fileler havalandı

Güncelleme Tarihi:

Sprey geldi fileler havalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2015 10:51

Hakemlerin koybolan spreyi kullanılmasından sonra Bundesliga'da daha fazla gol atıldı. Spreyin kullanılması en çok Hakan Çalhanoğlu'nu sevindirdi.

Haberin Devamı

BUNDESLİGA futbol maçlarında Ekim ayından beri FİFA 2014 Dünya Futbol Şampiyonası'nda olduğu gibi kaybolan sprey kullanılıyor.

Özellikle cezaalanı ve çevresinde kazanılan frikik atışlarında topun yerinde kullanılması ve barajın kurallar uygun mesafede kalması için kullanılan uçucu sprey, ligde daha fazla golün atılmasını sağladı. 8. Hafta maçlarından itibaren hakemlerin elinden düşmeyen sprey, son 10 haftanın karşılaşmasında kullanıldı. 10 hafta içinde cezaalanı çevresinde 23 serbest vuruş kullanıldı. Bunların 17'si golle sonuçlandı. Frikikten atılan gol oralaması tam 1.7'yi buldu. Bu oran Bundesliga'da son 17 yılın en yüksek rakamı oldu.

Sprey geldi fileler havalandı


ÇALHANOĞLU MUTLU
Sezonunun ilk yedi haftasında kaybolan sprey Bundesliga maçlarında kullanılmadı. Bu süre içinde serbest vuruşlardan atılan gol sayısı altı da kaldı. Spreyin kullanılmasından en çok frikikçi futbolcular memnun. Bundesliga'da frikikten en çok gol atan futbolcu olan Hakan Çalhanoğlu da kaybolan spreyin kullanılmasından çok memnun. Leverkusen'li 20 yaşındaki milli futbolcu “Serbest vuruşlarda baraj hiçbir zaman olması gereken yerde durmuyordu. Hakemin düdüğüyle birlikte iki üç metre öne geliyordu. Standart kayboluyordu. Şimdi baraj yerinde duruyor. Ben de frikik kullanırken daha fazla direkt kaleye atmaya konsantre olabiliyorum” dedi.

Öte yandan sprey kullanılmasından bu yana hakemler baraja giren futbolculara sarı kart da göstermedi. Sprey nedeniyle futbolcular baraj ile top arasındaki mesafeyi ihlalden sık sık sarı kart görüyorlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!