Şov faciaya döndü: 7 ölü 14 ağır yaralı

Güncelleme Tarihi:

Şov faciaya döndü: 7 ölü 14 ağır yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 10:38

İngiltere’nin Shoreham kentinde düzenlenen geleneksel hava şovunda 1950’li yıllardan kalma transonik jet Hawker Hunter’la takla atmaya çalışan bir pilot tek kişilik uçağın kontrolünü kaybederek yakınlardaki A27 otoyoluna çakıldı.

Haberin Devamı

Yetkililer binlerce kişinin şahit olduğu korkunç kazada uçağın çarptığı 7 otomobildeki 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1’i ağır 14 kişinin de yaralı olduğunu açıkladı.

Sussex Polisi kazanın ardından hemen acil durum ilan ettiklerini ve bölgeye yardım ulaştırmak üzere bir dizi hava ambulansı gönderdiklerini belirtti.

Şov faciaya döndü: 7 ölü 14 ağır yaralı


Polis sözcüsü yaptığı basın açıklamasında “Hava kazaları Araştırma Bürosu olay yerine gitti ve konuyu inceliyor. Yetkililer kaza anının fotoğraflarını çeken ya da uçağın düşüşünü videoya alan herkesin bu görüntüleri saklamasını istiyor. Eğer görüntülere ihtiyaç duyulursa olay yerinde bulunanlardan soruşturmaya destek vermelerini isteyebiliriz” dedi.

GELİN ARABASININ ÜZERİNE DÜŞTÜ

Kaza yapan uçağın kokpitinde yıllarca Kraliyet Hava Kuvvetlerinde hizmet vermiş ve şu anda da British Airways’de çalışmakta olan deneyimli pilot Andy Hill’in bulunduğu açıklandı.

Şov faciaya döndü: 7 ölü 14 ağır yaralı


Yetkililer Hill’in kazadan sonra hava ambulansı ile hastaneye kaldırıldığını ancak durumunun ağır olduğunu belirtti.

BBC’ye konuşan görgü tanıkları Hill’in uçağının hızla irtifa kaybettikten sonra yerel saatle saat 13:20’de bir limuzinin üzerine çakıldığını ve çarpmanın etkisiyle uçağın dev bir alev topuna dönüştüğünü söyledi.

Uçağın çarptığı limuzinin bir çifti düğünlerine götürmek üzere almak için yola çıkmış olan bir gelin arabası olduğu da açıklandı.

BAŞBAKAN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Kazanın hemen ardından bir açıklama yayınlayan İngiltere Başbakanı David Cameron “Kazada ölenlerin ailelerine en içten başsağlığı dileklerini ilettiğini” söyledi.

Otoyolları genel müdürlüğü A27 otoyolunun Pazartesi akşamına dek kapalı kalacağını tahmin ettiklerini açıkladı.

2007 yılında da Shoreham Hava Şovu’nda 2. Dünya Savaşı’ndan kalma bir savaş uçağı ile gösteri yapan James Bond dublörü Brian Brown (49) yere çakılarak hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!