‘Sorunlu bölge’de dert dinleyecek

Güncelleme Tarihi:

‘Sorunlu bölge’de dert dinleyecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 09:24

Başbakan Angela Merkel’in bir süre önce başlattığı ‘vatandaşlarla diyalog’ toplantısının üçüncüsü yarın Duisburg’ta yapılacak.

Haberin Devamı

Kentin sorunlu bölgesi Marxloh semtinde vatandaşlarla bir araya gelecek olan Merkel, bölgedeki sorunları ve çözüm önerilerini dinleyecek.

Merkel, daha önce vatandaşlarla diyalog çerçevesinde Rostock ve Berlin’de vatandaşlarla buluşmuştu. Merkel, bu haftaki video mesajının konusunu da Marxloh’a yapacağı ziyarete ayırdı.

Bölgede suç oranının yüksek olduğuna dikkati çeken Merkel, devletin sorumluğu gereği güvenlik güçlerinin suçla mücadele için her türlü önlemi alması gerektiğini söylerken “Ancak sorunlar sadece güvenlik önlemleriyle çözülmez. Ben insanların ne sorunları olduğunu, bunlara yönelik çözüm önerilerini ve daha iyi nasıl yaşamak istediklerini yerinde ve onlardan öğrenmek istiyorum” dedi.

Marxloh’da yaşayanların yüzde 64’ü yabancı. Bölgede gençler arasında işsizlik oranı da oldukça yüksek. Suç merkezi olarak bilinen semtte son yıllarda açılan gelinlik mağazalarıyla eni bir çehre kazandırdı. Türklerin açtığı gelinlik mağazaları semti az da olsa canlandırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!