Fetüsler ile ilgili şok iddia!

Güncelleme Tarihi:

Fetüsler ile ilgili şok iddia
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2015 12:16

İspanya’nın Barcelona kentindeki Marques enstitüsünden bilim insanlarının gerçekleştirdiği yeni bir araştırma, 16 haftalık fetüslerin duyma yetisine sahip olduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

Araştırma kapsamında 14-39 haftalık hamile kadınların vajinalarına yerleştirilen özel bir cihazla vücutlarının içine müzik çalındı ve fetüslerin  bu müziğe verdiği tepkiler ultrason yöntemi ile gözlemlendi. 

Fetüslerin kulaklarının hamileliğin 14. Haftasında tamamen geliştiğini hali hazırda bildiklerini ancak bir fetüsün duyma yetisini en erken 18 haftada kazandığını düşündüklerini belirten uzmanlar, bu deneyde 16 haftalık fetüslerin çalınan müziğe doğrudan tepki verdiğini gözlemlediklerini söyledi. 

Uzmanlar, fetüslerin annelerinin vücudunun içinde çalınan Johann Sebastian Bach’a ait klasik müzik parçasını duyduklarını ağız ve dudaklarını sanki konuşmak ya da şarkı söylemek istiyormuşçasına hareket ettirdiğini söyledi. 

Fetüsler ile ilgili şok iddia



Araştırmacılar bu keşif sayesinde hem fetüslerin sanılandan çok daha erken duymaya başladığını öğrenmiş olduklarını hem de fetüslerin kulak sağlığı ile ilgili yeni testler geliştirme imkanını elde ettiklerini söyledi. 

Araştırma sonuçları Ultrasound isimli akademik dergide yayınlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!