Sizin yavrunuz hiç ‘Bulutlar gitsin güneşim gelsin’ dedi mi

Güncelleme Tarihi:

Sizin yavrunuz hiç ‘Bulutlar gitsin güneşim gelsin’ dedi mi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2013 10:02

Almanya’nın Osnabrück İslam Din Eğitimi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Uçar’ın eşi Güzeyya Uçar, geçen hafta erken doğum yaptı. Kanaması durdurulamayan Uçar, hayatını kaybetti. Bülent Uçar, yaşadığı acıyı Facebook’tan yazdığı bir yazıyla dile getirdi.

Haberin Devamı

GÜZEYYA Uçar (35) geçen hafta üçüncü kez anne oldu ve bir kız bebek dünyaya getirdi. Erken doğum yapan Uçar’ın kanaması durdurulamadı. Aynı gün içinde dört kez ameliyat olmasına rağmen komaya girdi ve hayatını kaybetti. Güzeyya Uçar çok küçük yaşta Almanya’ya gelmişti. Uçar’ın cenaze namazı dün Duisburg Merkez Camisi’nde kılındı. Cenaze toprağa verilmek üzere İstanbul’a gönderildi.

FACEBOOK’TAN YAZDI
Almanya’nın Osnabrück İslam Din Eğitimi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Uçar, eşi Güzeyya Uçar’ın ölümünü ardından Facebook’daki sayfasından duygularını ve acısını dile getirdi. İşte o yazı:

SİZ HİÇ KENDİNİZİ...
Hiç omuzunuz bükük gezdiniz mi? Hiç boynunuz eğik yürüdünüz mü? Hiç ‘Ocağıma ateş düştü’ dediniz mi?... Hiç ‘Evimin direği yıkıldı’ diye düşündünüz mü? Dostlarım, hiç yavrunuz size ‘Bulutlar gitsin, bulutlar gitsin, güneşim gelsin’ diye haykırdı mı? Hiç kendinizi kalabalıklar içinde yapayalnız ve aciz hissettiniz mi?

Haberin Devamı

BİRİCİK GÖNÜLDAŞIM
Dostlarım, 10 yıl boyunca Rabbimin lütfuyla, izniyle, inayetiyle hiç haketmediğim halde dünyada cenneti yaşattı bana. Melek ruhlu, güler yüzlü, temiz kalpli gönül çiçeğim, namazlarında titiz, Kuran’ına düşkün, dinine sadık, herkese tatlı dilli, insancıl ancak doğrulardan da asla fedakarlıkta bulunmayan, cefakar, çilekeş, vefakar, biricik gönüldaşım, sırdaşım, yüreğimin sevdası, gönlümün yarası artık bizi terk etti. Zaten ben onu hiç haketmemiştim. O bu dünyaya hiç yakışmamıştı zaten...

Ben şehadet ederim ki, onun bir kusurunu, hatasını, günahını görmedim. O yaşadığı gibi Mevlama geri döndü. Ben ondan razıyım, Rabbim sen de razı ol, o da bizden olur inşaallah.

GÜVENDİĞİM LİMANDI
Hiç, hiç üzmedi, hiç üzmedi... Keşke üzseydi. Bana nurtopu gibi yavrular verdi. Onları çok ama çok nezih bir şekilde yetiştirdi, yetiştiriyordu. Gücümdü, dayanağımdı, güvendiğim limandı. Allah’ım, Senden gelene rayızım. Sen onu bizden fazla sevdin ki, onu dünyanın kirlerinden arındırmak istedin. Ben aslında onu hiç haketmemiştim. Aldın onu katına, aldın onu huzuruna. Rabbim, ona şehadet mertebesini nasip et, bizler için de şefaatçi et.

Haberin Devamı

ONUN İSMİ YAŞAYACAK
Allah’ım, derdim büyük, gönül yaram derin, kalbim pırpır, pırpır attı iki haftadır.... Kalbim pırpır attı, fakat Senden gelene razıyız.

Biricik eşim mütevekkildi. Yaptığım bütün işleri onun desteğiyle, yardımıyla yaptım. Her şeyi onun güleryüzüyle yaptım. Yaptığım bütün işlerde o bana en azından ortak, bana göre bu işlerin bilinmez kahramanıdır. Onun ismi yavrumuzda ve daha başka hayırlarda yaşayacak inşaallah bundan böyle...

BEN ONDAN ÖĞRENDİM
Rabbim sana teslimim, bize sabır ihsan eyle, bize güç, kuvvet ve kudret ver. Allah’ım sana hamd olsun, şükrolsun, ki 10 yıl boyunca, bana böyle güzel ve temiz bir insanla yaşama fırsatı verdin. Onu bana yoldaş ettin. Sana hamd olsun, sana şükrolsun. Müslümanlığı ondan öğrendim esasen...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!