"Siz harikulade bir uyum örneğisiniz"

Güncelleme Tarihi:

Siz harikulade bir uyum örneğisiniz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 17:52

Alman milli, 2014 dünya şampiyonu ve 71 golle Alman milli takımının gol kralı rekorunu kıran Miroslav Klose, Almanya Uyum Vakfı’nın bu yılki Goldene Victoria Uyum Ödülü’ne layık görüldü.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ Bakanlığı'nda düzenlenen ödül töreninde övgü konuşmasını Başbakan Merkel yaptı. Merkel, uyumla ilgili duygulu konuştu ve Klose'ye hitaben şöyle dedi:
“Birçok kupa kaldırdınız. Bugün başka bir kupa alıyorsunuz. Bu kupayı sadece attığınız gollerle değil, aynı zamanda Polonya'dan Almanya'ya göçmenizle kazandınız. Sizin Dünya Şampiyonu olduğunuz takım ülkemizin en iyi kartvizitlerinden biri. Siz harikulade bir uyum örneğisiniz. Hem Almanya vatanınız hem de Polonya ile kültürel bağlarınızı korudunuz. Sizin yaşam hikayeniz aslında bizim ülkemizi anlatıyor. Dünyaya açık Almanya'nın herkese büyük şans tanıdığını gösteriyor.”

ZORLUK ÇEKTİM

Ödülü alan Miroslav Klose, 600 davetlinin katıldığı salonda dakikalarca ayakta alkışlandı. 8 yaşında Polonya'dan ailesiyle Almanya'ya göçen Klose, şöyle dedi: “Bu ödülü almak benim için gurur verici. Alman milli takımı aslında en güzel uyum örneği. Ama birbirimize daha fazla yakınlaşmamız ve birbirimizi daha iyi anlamaya çalışmamız lazım. Ben Almanya'ya geldiğimde tek kelime Almanca bilmiyordum. Aslında dördüncü sınıftan başlamam gerekiyordu, ama ben gönüllü olarak ikinci sınıftan başladım. Almanya'ya uyumuma futbol destek oldu. Gençlere tavsiyem kendilerine inansınlar. Hep önlerine küçük hedefler koysunlar. Engellerde pes etmesinler ve hedeflere birer birer ulaşmaya çalışsınlar.”

İKİ YIL DAHA

Alman milli takımını şampiyonadan sonra bırakan 36 yaşındaki Miroslav Klose, 2 yıl daha sakatlanmadan üst düzeyde futbol oynamak, ardından antrenör belgesi almak istediğini söyledi. Klose milli takımda 71 golle gol kralı Gerd Müller'i geçmişti. Törende Federal Hükümetin Uyum Bakanı Aydan Özoğuz da bir konuşma yaparak, meslek eğitimine verilen desteği anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!