Sınır tatbikatı Slovenya’yı sinirlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Sınır tatbikatı Slovenya’yı sinirlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2018 14:26

Slovenya Başbakanı Miro Cerar, Avusturya’nın üç gün önce Slovenya sınır kapısı Spielfeld’de yaptığı ‘sınırlar için’ adı verilen sınır güvenliği tatbikatına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

SLOVENYA’dan Avusturya’ya yok denecek kadar az sığınmacının girmesi nedeniyle sınır koruma tatbikatını ‘oldukça kışkırtıcı’ olarak eleştiren Carer, “AB ve NATO üyesi Slovenya sınırlarını yeterince koruyabilmektedir” ifadesini kullandı.

Olası sığınmacı akınına karşı Avusturya üç gün önce 600 polis ve 400 askerin katılımıyla sınır koruma tatbikatı düzenlemişti.
İçişleri Bakanı Herbert Kickl, tatbikata ilişkin Avrupa’da 2015’de yaşanan sığınmacı krizinin tekrarlanmasına izin vermeyeceklerini belirterek, “Bir ülke sınırlarında olası bir durum karşısında, sınırını koruyamazsa, güvenirliğini kaybeder” demişti.
Savunma Bakanı Mario Kunasek de Bakan Kickl ile tatbikatı yerinde izleyerek, olası bir sığınmacı akını durumunda sığınmacıların kayıt altına alınacağını, yasa dışı yollarla ülkeye girmek isteyenlerin Slovenya’ya iade edileceğini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!