Sınır kapılarında ön beyan uygulaması

Güncelleme Tarihi:

Sınır kapılarında ön beyan uygulaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2016 13:52

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından özel taşıtlar için sınır kapılarında ön beyan uygulaması başladı.

Haberin Devamı

Trakya Ticaret ve Gümrük Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, yabancı plakalı özel araçlarıyla Türkiye gümrük kapılarından giriş yapacak yolcuların kayıt işlemlerinin daha hızlı ve kolay yapılabilmesi için ön beyan uygulamasının başladığı belirtildi. Uygulamanın özellikle yurtdışında yaşayan Türklerin, Türkiye’ye giriş yapmak istediklerinde kolaylık sağlayacağı aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

DAHA HIZLI GEÇİLECEK

“Uygulama sayesinde özellikle gurbetçilerimiz Türkiye gümrüğüne gelmeden önce cep telefonu, bilgisayar veya tabletle araç sahibinin pasaportu, ruhsatı ve sigorta bilgilerini sisteme girerek kendi kayıt işlemlerini kendileri yapmaları halinde, normalde 3-4 dakikada gümrük memurları tarafından yapılan işlemlere gerek kalmayacak. Yaklaşık 15-30 saniyede yapılacak kontrolle gümrük kayıt işlemi tamamlanabilecek. Gümrük tescil işlemi yapan memurlar herhangi bir kayıt yapmayacak, ibraz edilen pasaport, ruhsat ve sigorta poliçesindeki bilgilerle sistemde görülen bilgileri sadece karşılaştırmakla yetinecektir. İşlemlerin aksamadan hızlı yürüyebilmesi için sisteme ön beyan yapan yolcularımızın bilgileri sisteme girerken dikkatli ve doğru girmeleri büyük önem arz etmektedir.”

Haberin Devamı

PERONLAR ARTIRILACAK

Açıklamada ön beyan yaparak gümrük kapılarına gelecek olanların ön beyan yapmadan gelenleri beklememesi için Kapıkule’de ayrı peronlar açılacağı belirtildi.

Açıklamada, ön beyan sistemine https://uygulama.gtb.gov.tr/tasit1onbeyan adresinden ulaşılabileceğini kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!