“Sığınmacılar Almanya’nın yararına olacak”

Güncelleme Tarihi:

“Sığınmacılar Almanya’nın yararına olacak”
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2015 15:53

Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanoviç, daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacıların Almanya’nın iş gücü açısından yararına olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanoviç, daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacıların, iş gücü açısından Almanya'nın yararına olacağını ifade etti.

Başkent Zagreb'de bir serginin açılışına katılan Milanoviç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa'daki sığınmacı krizini değerlendirdi.

Batı Avrupa ülkelerine ulaşmayı hedefleyen sığınmacıların "enerji ve bilgi dolu" olduklarını söyleyen Milanoviç, "Onlar yardımlarla hayatlarını sürdürmek değil, çalışmak istiyor. Almanya yaşlı nüfusa sahip bir ülke. Sığınmacılar arasından en iyilerini alacaktır" diye konuştu.

Milanoviç, sığınmacıların çoğunun Almanya'ya ulaşmak istediğine işaret ederek "Bu kişilerin AB ülkeleri arasında pay edilmesi gerek. Belki kulağa alaycı bir ifade gibi geliyor olabilir ama Ortadoğulu sığınmacılar, iş gücü açısından Almanya'nın yararına olacaktır" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Macaristan'ın sığınmacıların başlıca güzergahı olarak kalmaya devam edeceğini savunan Milanoviç, Macaristan'ın Sırbistan sınırına tel örgü çekmesine rağmen sığınmacıların bu ülkeye girmeye devam edeceğini söyledi.

Milanoviç, Macaristan'ın sığınmacılar için sadece bir "kanal" olduğunu belirterek "Bu insanlar Almanya'ya gitmek istiyor. Bunu o kadar çok istiyorlar ki onlar için Avusturya dahi yeterli gelmiyor. Bu, durdurulamaz" dedi.

Almanya'nın tüm sığınmacıları kabul edemeyeceğini ve bu kişilerin AB ülkeleri arasında pay edilmesi gerektiğini yineleyen Milanoviç, Hırvatistan'ın da kendi payına düşen sığınmacıları kabul etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!