Siber saldırı şimdi de Bond’un başını yaktı

Güncelleme Tarihi:

Siber saldırı şimdi de Bond’un başını yaktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2014 12:19

ABD’deki Sony Stüdyoları'nın geçtiğimiz haftalarda karşı karşıya kaldığı siber saldırı sonucunda internete sızdırılan son e-postalarda stüdyo yöneticilerinin Spectre isimli yeni James Bond filminin senaryosunun “tam bir hayal kırıklığı olduğunu düşündüğü” görüldü.

Haberin Devamı

İnternete sızdırılan e-postalarda başrollerinde Monica Belluci ve Daniel Craig’in yer alacağı 24. James Bond filminin yapımcılığını Sony ile birlikte üstlenen MGM Stüdyoları’nın film bölümü başkanı Jonathan Glickman’ın “Daha senaryonun doruk noktasında beni hayal kırıklığı için hazırlamıştınız. O nedenle final bölümünü okuyunca hiç şaşırmadım” dediği görüldü.

Ayrıca Sony Stüdyoları’nın yöneticilerinin Hollywood yıldızlarına verilecek ücretlerle ilgili tartışmaları ve kadn yıldızlara uyguladıkları ayrımcılık da siber saldırı sayesinde ortaya çıktı.

Sızdırılan epostalarda American Hustle filminde Bradley Cooper ve Christian Bale gibi erkek başrol oyuncularının Jennifer Lawrence ve Amy Adams’dan daha fazla ücret aldığı görüldü.

OBAMA’YA KARŞI IRKÇILIK, JOLİE’YE HAKARET
Daha önce Oscarlı prodüktör Scott Rudin’in stüdyo yöneticilerinden Amy Pascal’a gönderdiği bir epostada ünlü oyuncu Angelina Jolie’nin “Minimal derecede yetenekli ve şımarık” olduğunu yazdığı ve “Onunla ya da onun yönettiği hiç kimse ile film çekmek istemediğini” söylediği görülmüştü.

Haberin Devamı

Ayrıca bir grup e-postada da Rudin ve Pascal’ın Obama hakkında “ırkçı” olarak tanımlanan bazı görüşlere yer verdiği ve Başkanın Afrika asıllı olduğu için sadece siyahiler ile ilgili filmlere ilgi duyacağının ima edildiği görülmüştü.

Pascal ve Rudin epostaların yayınlanmasından sonra özür diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!