Shakespeare biyografisi için servet alacak

Güncelleme Tarihi:

Shakespeare biyografisi için servet alacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2015 11:05

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, ülkenin en ünlü yazarı William Shakespeare’in ölümünün 400. yılı şerefine yayınlanacak bir biyografiyi kaleme almak için Hodder Yayınevi ile 500 bin sterline anlaşma imzaladı.

Haberin Devamı

Belediye Başkanlığı görevinin yanı sıra son seçimlerde Muhafazakar Parti milletvekili olarak parlamentoya da giren ve yıllardır Telegraph gazetesinde köşe yazarı olarak çalışan 51 yaşındaki Johnson’ın geçen yıl piyasaya çıkan Winston Churchill biyografisi “The Churcill Factor” büyük başarı göstermiş ve piyasaya çıktığı ilk üç ayda 160 bin kopya satmıştı.

İngiliz yorumcular belediye başkanının parlamentoya girmesinden bu yana etkileyici bir performans sergileyemediğini ve Maliye Bakanı George Osborne gibi rakiplerinin çabaları sonucu bir gün Muhafazakar Parti lideri ve Başbakan olma şansını giderek kaybettiğini belirtti. Uzmanlar siyaset arenasında son dönemlerde aradığını bulamayan Johnson’ın bu nedenle edebiyat kariyerine odaklanmış olabileceğini söyledi.

Başbakan David Cameron gibi Eton lisesi ve Oxford Üniversitesi mezunu olan Johnson şu anda Belediye Başkanlığı için yılda 47 bin 970 sterlin, milletvekilliği görevi için yılda 74 bin ve Telegraph gazetesi köşe yazarlığı için yılda 250 bin sterlin kazanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!