Serena Williams kupaya doymuyor

Güncelleme Tarihi:

Serena Williams kupaya doymuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2013 10:18

Amerika Açık Tenis Turnuvası'nda Victoria Azarenka'yı, 2-1 yenen Serena Williams, tek kadınlarda zaferin sahibi oldu.

Haberin Devamı

Serena Williams kupaya doymuyor

Teniste sezonun son grand slam turnuvası Amerika Açık'ta tek kadınlar finalinde 1 numaralı seri başı ABD'li Serena Williams, 2 numaralı seri başı Belarus Victoria Azarenka'yı, 7-5, 6-7 ve 6-1'lik setlerle 2-1 mağlup etti.

ABD'li tenisçi bu sonuçla 5. kez Amerika Açık'ı kazanırken, kariyerindeki 17. grand slam şampiyonluğuna ulaştı. Arthur Ashe Stadyumu'nda karşı karşıya gelen ikilinin büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmasını 7-5, 6-7 ve 6-1'lik setlerle 2-1 kazanan Serena Williams, Amerika Açık'ta 5. kez mutlu sona ulaşırken, kariyerinde de toplam 17. grand slam zaferine imza attı.

İki tenisçinin kontrollü başladığı karşılaşmada raketler kendi servis kullandığı oyunları kazanmayı başarırken, ilk setin son bölümünde servis kırmayı başaran Serena Williams, seti 7-5 alarak 1-0 öne geçti. İkinci sete de hızlı başlayan ve rakibinin servislerini kırmayı başaran ABD'li tenisçi, 4-1 öne geçti. Ancak oyundan kopmayan Azarenka, rakibinin servislerini kırarak sete tutundu. Büyük bir çekişmenin ardından seti tie-berak'e taşıyan Belarus raket, rakibine 8-6 üstünlük kurdu ve seti de 7-6 kazanarak durumu 1-1'e getirdi.

Haberin Devamı

Üçüncü ve son sette kortun tek hakimi ise Serena Williams'tı. Rakibine sadece 1 oyun alma şansı tanıyan ABD'li tenisçi, seti 6-1 maçı da 2-1 kazanarak kariyerinde 5. kez Amerika Açık'ı kazanma başarısı gösterdi. Serena Williams bu şampiyonlukla birlikte kariyerinde toplam 17. kez grand slamlerde mutlu sona ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!