Seninle görülecek hesabım var

Güncelleme Tarihi:

Seninle görülecek hesabım var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2013 11:36

Galatasaray, Real Madrid ile bu akşam İstanbul’da karşı karşıya geliyor. Ama bu sadece iki takımın maçı olarak kalmayacak. Arena, Fatih Terim ile Carlo Ancelotti’nin hesaplaşmasına da sahne olacak. Terim hem Şampiyonlar Ligi’ne galibiyetle başlamak istiyor, hem de Milan’daki koltuğunu elinden alan Ancelotti’den rövanşı yıllar sonra almak istiyor. Terim, bunu yapabilirse Ancelotti ile olan hesabını da kesmiş olacak.

Haberin Devamı

17 EYLÜL Salı günü şampiyonlar liginde oynanacak Galatasaray-Real Madrid mücadelesi Fatih Terim ile Carlo Ancelottı’yi karşı karşyıya getirecek. Yani halef-Selef maçı. Terim’in kısa süren Milan döneminden sonra yerine Ancelotti gelmişti.

Serie A serüveninde Fiorentına’da dikkatleri üzerine çeken ve Mılan’ın başına getirilen Fatih Terim tabiri caizse “ayak oyunlarına”na maruz kalarak görevden alınmıştı. Terim’in, Milan gibi bir Dünya devinin başına getirilmesini kulüp içinde hazmedemeyenler vardı. Terim’in, Emre, Hasan Şaş gibi Türk oyuncuları transfer etmek istemesi ayrıca Ümit Davala’ya forma giydirmesi eleştirilere neden oluyordu.

Tüm bunlara Ancelotti hayranı kulüp üyeleri de eklenince İmparator’un başında dekmoklesin kılıcı sallanmaya başlamıştı. Hiçbir yabancı teknik direktör Fatih Terim kadar eleştiri almıyordu. Ancelotti hayranları seslerini yükseltmeye başlamışlardı. İmparator’u Milan’ın başında görmeyi hazmedemiyorlardı.

Haberin Devamı

Daha ilk lig maçından itibaren Ancelotti’nin adı alternatif isim olarak basında tekrarlanmaya başlandı. Ancelotti yanlıları 3-1 kaybedilen Perugia maçı sonrası seslerini yükseltmeye başladılar. 0-0’lık Venezia maçı sonrası Ancelotti ile ilk temas kuruldu. Ama İnter maçı öncesi Ancelotti takımın başına geçmeyi göze alamadı.

TERİM PLANLARI BOZDU

İmparator’un 4-2’lik İnter zaferi ‘’Antrenör mafyası’’nın planlarını sadece bir kaç hafta ertelemişti. Terim operasyonu başka bir başarısız maça kadar ertelendi. Ancak basındaki tüm çatlak sesleri susturmuştu. Ancak basında yorumlar bitmemişti. İtalyan medyası Terim’in Milan’a bir gömlek dar geldiğini yineliyordu.

Terim’in kellesini isteyenler, Bologna maçı sonrası Berlusconi’nin oğlunu da etki altına aldılar. Velihat Berlusconi, ‘’Bir gün başkan olursam Ancelotti’yi bu takımın başında görmek isterim’’ derken, Milan’ın gidişatından hoşnut olmadığını söyledi.

Milan’ın 1-0’lık Torino yenilgisi istedikleri şansı onlara vermişti. Apar topar pusuda bekleyen Ancelotti ile temasa geçtiler. Milan İkinci Başkanı Galliani Ancelotti ile görüştü ve 2004’e kadar olan teklifi iletti. Ancelotti pike yapıp görevi kabul ederken, aylardır tezgahlanan ihtilal, Terim’in İstanbul’da olduğu bir gün gerçekleşirildi.

Haberin Devamı

TERİM, ANCELOTTI’YE 7 PUAN FARK ATMIŞTI

Serie A’da 2001-2002 sezonunun ikinci yarısında dördüncü hafta maçlarının oynanmasının ardından, Milan’ın 4 maçta toplayabildiği puan sayısı 3’te kaldı. Terim’li Milan ise sezon başında ilk 4 maçta, 10 puan toplamıştı. Sezon başında Terim’li Milan, ilk 4 maçta attığı toplam 11 gole karşılık, 5 gol yemişti. Ancelotti döneminde ise Milan, aynı takımlarla oynanan ilk 4 maçta, sadece toplam 4 gol atabildi. Yenilen toplam gol sayısı ise 5’e ulaştı.

ŞİMDİ HESAP ZAMANI

Fatih Terim için Arena’daki maç çok önemli. Terim hem şampiyonlar ligi’ne galiyibiyet ile başlamak istiyor hem de Mılan’daki koltuğuna göz diken Ancelotti’ye tokatı vurmak istiyor. Bale ve Ronaldo gibi yıldızları bulunan Real Madrid’i eli boş göndermek isteyen Terim, Ancelotti ile olan yıllar önceki hesabını da kesmiş olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!