Seehofer, ‘geri kabul’u kabul ettirebilecek mi?

Güncelleme Tarihi:

Seehofer, ‘geri kabul’u kabul ettirebilecek mi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2018 14:40

Almanya’nın, haftalardır hükümet krizine neden olan mültecileri geri gönderebilmesi için, Avrupa ülkelerinden bazılarıyla ‘geri kabul anlaşması’ yapması gerekiyor.

Haberin Devamı

ALMANYA İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Federal Meclis’te yaptığı konuşmada mültecileri sınırdan çevirmeyi öngören yeni sınır politikasını savundu. Sınırda kurulacak mülteci transit merkezlerini kapalı cezaevine benzeterek karşı çıkan SPD’yi de yatıştırmak istedi. Kayıt soruşturma işleminin en fazla 48 saat süreceğini anlatan Seehofer, “Anayasamız 48 saat içinde işlemin sonuçlandırılmasını zorunlu koşuyor” dedi. Ancak Almanya’nın Avrupa’da kaydı olan mültecileri geri gönderebilmesi için bu ülkelerle geri kabul anlaşması yapması gerekiyor.
Seehofer’in mülteci rotası üzerindeki Avusturya, İtalya ve Macaristan’la bir geri kabul sözleşmesi imzalaması gerekiyor. Bu amaçla ilk raunda Avusturya’yla çıkan Seehofer, Başbakan Sebastian Kurz’la görüşmek için Viyana’ya uçtu.

Haberin Devamı

SEEHOFER DA KARAMSAR
Krizin başında Almanya Başbakan Angela Merkel’i yıpratmak için İçişleri Bakanı Seehofer’e destek çıkan Avusturya Başbakanı Kurz, geri kabul anlaşmasında şimdi farklı şeyler söylüyor. Seehofer da Avusturya Başbakanı Kurz’la görüşmeden önce beklentileri frenlemeye çalıştı. İlk görüşmeden bir sonuç çıkacağını beklemediğini belirten Seehofer, Macaristan ve İtalya ile geri kabul sözleşmesinde de karamsar.
Ancak CSU Genel Sekreteri Markus Blume, geri kabul anlaşması olmayan ülkelerden gelen mültecileri sınırdan doğrudan geri çevirmekle tehdit etti. Seehofer başarılı olamazsa, mülteci tartışması yeniden alevlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!