Seçime düşük katılım Almanya’yı sevindirdi

Güncelleme Tarihi:

Seçime düşük katılım Almanya’yı sevindirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 09:58

Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Almanya’dan katılımın düşük çıkması Alman politikacıları sevindirdi. Bunun başarılı uyumun sinyali olduğu yorumu yapıldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerine hem Almanya, hem Türkiye yüksek bir katılım bekliyordu. İlk kez yurtdışında oy sandığı kurulmasının Türk seçmenlerin sandığa akın edeceği yorumları yapılıyordu. Ancak katılımın çok düşük olması Türkiye’deki siyasetçileri hüsrana uğratırken, Almanya’daki siyasetçileri sevindirdi.

Katılımın düşük olması başarılı uyumun sinyali olarak yorumlandı. SPD’nin Federal Meclis Grubu uyum politikaları sözcüsü Rüdiger Veit, “Bazılarının çifte vatandaşlık tarafsızlığı olumsuz etkiler iddiası doğru çıkmadı. Buralı Türkler Almanya için çok daha fazla ilgi duyuyor” dedi.

Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, düşük katılımın Türk politikacıların gelecekte Almanya’da boy göstermelerine ihtiyaç bırakmayacağını söyledi.

Federal hükümetin uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, katılımın düşük olmasını Türklerin Almanya’daki siyasete daha fazla ilgi duyması olarak yorumladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!