Seçim startını Berlin'de verdi

Güncelleme Tarihi:

Seçim startını Berlinde verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2015 10:02

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Almanya’nın başkentinde seçmenleriyle buluştu. HDP’nin dünyadaki en muhteşem parti olduğunu kaydeden Demirtaş, “Yüzde 10 barajını da kadınlarla geçeceğiz. Geçemezsek parlamento Tayyip Erdoğan’ın olsun” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde yurtdışındaki Türkler de bulundukları yerlerde sandık başına gidecek. İlk defa Türkiye'deki milletvekili seçimi için oy kullanacak yaklaşık 2.5 milyon seçmene ulaşmak isteyen Halkların Demokratik Partisi de (HDP) seçim startını Berlin'de verdi. HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, Estrel Otel'de yaklaşık 2 bin kişiye konuştu. Konuşmasında HDP'nin seçim barajı sorunu olmadığını tekrarlayan Demirtaş, yurtdışından alacakları oylarla meclise daha fazla vekil sokacaklarını kaydetti.

ARKAMIZDA KADINLAR VAR

HDP'nin Avrupa'daki her bir oya ihtiyacı olduğunu söyleyen Demirtaş “Arkamızda fedai bir halk, çocuklarını kendi elleriyle toprağa gömen anneler var. Kadınlar var. Türkiye'deki tüm halklar HDP ağacının birer dalıdır. HDP ağacının kökünde Mazlum Doğan, Deniz Gezmiş, Seyit Rıza, Mustafa Suphi ve Şeyh Said var. Bu yapısıyla HDP dünyanın en muhteşem partisidir” dedi.

Demirtaş, seçmen buluşmasından sonra cemevi ziyareti yaptı. Berlin Alevi Toplumu Cemevi Başkanı Halit Büyükgöl’le görüşen Demirtaş, alevilerin taleplerini dinledi.

BAKMADAN GEÇME!