Schleswig Holstein İçişleri Bakanı Breitner istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Schleswig Holstein İçişleri Bakanı Breitner istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 17:27

İki yıldan fazla süredir Schleswig Holstein İçişleri Bakanlığı yapan SPD’li Andreas Breitner aile hayatına zaman ayıramadığı gerekçesiyle ani bir kararla istifa etti.

Haberin Devamı

Breitner’in istifa etmeden bir gün önce Kuzey Almanya Konut Şirketleri Direktörlüğü (VNW) görevine seçildiği öğrenildi. Yazılı bir açıklamayla istifasını duyuran Breitner, "Kuzey Almanya Konut Şirketleri Birliği beni birliğin direktörlüğüne seçti. 1 Mayıs 2015 tarihinde VNW’de 1 Temmuz 2015 tarihinde ise direktörlük görevine başlayacağım. Yeni heyecan verici görev için hem seviniyorum hem de sabırsızlanıyorum." dedi.

Breitner, politikadan ekonomiye geçmenin kendisi için çok kolay olduğunu ifade etti. Breitner istifasıyla ilgili Schleswig Holstein Başbakanı Torsten Albig’e ve hükümet üyelerine bilgi verdiğini ve teşekkür ettiğini söyledi. Başbakan Albig Breitner’in istifasını hemen geçerli olacak şekilde kabul ettiğini belirtti. SPD’nin Yeşiller ve SSW ile üçlü koalisyonla iktidarda bulunduğu Schleswig Holstein’de iki hafta öncede hakkında rüşvet ve dolandırıcılık şüphesiyle soruşturma başlatılan, bakanlıktaki bürosu ve evi aranan Eğitim ve Bilim Bakanı Waltraud “Wara” Wende (bağımsız) görevinden istifa etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!