Schengen vizesine rağmen sınır dışı edildi

Güncelleme Tarihi:

Schengen vizesine rağmen sınır dışı edildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2015 00:00

Almanya'nın Bayreuth şehrinde eşinin doğum yapacağı gün Türkiye’ye sınır dışı edilmesi kararı çıkartılan E.E.’ye geçici de olsa oturum izni verildi.

Haberin Devamı

Almanya’daki eşinin yanına İtalya üzerinden Schengen Vizesi ile gelen E.E. isimli Türk vatandaşının, mahkeme tarafından vize süresi dolmasına rağmen Almanya’yı terk etmemesi üzerine Türkiye’ye gönderilmesine karar verildi. Eşinin doğum yapacağı gün hastaneye gitmek için hazırlık yaparken mahkemeden gelen mektupla şok olduklarını ifade eden E.E. şunları söyledi:

“Schengen Vizesi ile İtalya üzerinden Almanya'ya gelince nişanlımla hemen resmi nikâh yaptık. Oturum için resmi girişimlerimiz oldu. Bu arada vize sürem doldu. Eşimin doğum yapacağı gün hastane tarafından belirlenmişti. Doğuma gideceğimiz gün benim sınır dışı edildiğime dair mahkemeden bildiri gelince şok olduk. Avukatlarımız Yıldız Nergiz ve Uğur Yılmazer mahkemenin kararına itiraz etmelerine rağmen kabul görmedi. Ama son gün Bavyera eyalet milletvekili Arif Taşdelen'in de araya girmesiyle sınır dışı kararının uygulanması doğum sonrasına ertelendi. Ama yinede süresiz oturum izni verilmedi.” dedi.

Haberin Devamı

Müvekkili E.E.’nin Almanya’da yasal kalış süresi dolsa da, eşinin doğum yapacağı bir günde sürgün edilmesine itiraz ettiklerini söyleyen avukat Yıldız Nergiz, “Bu gençler evlenmişler. Resmi nikâhları kıyılmış. Çocukları da olmuş. Bu durumda çocuk ile babayı ayırmamak gerekir. Ama mahkeme E.E. için yaptığımız sürekli oturum talebimize olumlu yaklaşmadı.” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!