Savaştan sonra istihbarata çalışmış

Güncelleme Tarihi:

Savaştan sonra istihbarata çalışmış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2018 11:28

Hitler’den sonra ikinci güçlü Nazi lideri Heinrich Himmler’in kızı savaş sonrası Alman istihbaratında çalışmış. Gudrun Himmler’in Alman dış istihbaratında başka bir isim adında çalıştığı belirlendi.

Haberin Devamı

Savaştan sonra istihbarata çalışmış
HİTLER rejiminin soykırım ve katliamlardan sorumlu tutulan Heinrich Himmler’in ‘Püppi’ lakabını taktığı, halk arasında ‘Nazi Prensesi’ olarak tanınan Gudrun Himmler’in bir ay önce 88 yaşında öldüğü belirlendi. Bild Gazetesi’nin haberine göre Gudrun Burwitz Himmler, 24 Mayıs’ta öldü ve Münih’te Waldfriedhof mezarlığında Burwitz Himmler Aile Mezarlığı’na gömüldü. 

Hitler rejiminin kanlı SS birlikleri ve gizli polis teşkilatı Gestapo’nun başı Heinrich Himmler’in kızı Gudrun Himmler’in İkinci Dünya Savaşı sonrası Almanyasının dış istihbarat teşkilatı BND’ye çalıştığı ortaya çıktı. Ölünceye kadar Nazi rejimini ve babasının suçlu olmadığını savunan, neonazi hareket içinde aktif çalışan Gudrun Burwitz Himmler’in Alman dış istihbarat teşkilatı BND’nin memuru olarak maaş aldığı belirlendi.

Haberin Devamı

‘BND DOĞRULADI’ İDDİASI
Neonazi hareket içinde star gibi karşılanan Gudrun Burwitz Himmler’in 1961-1963 yılları arasında bir başka isimle istihbarat örgütü BND’nin merkezi Pullach’ta sekreter olarak çalıştığı kaydedildi. Gazetenin haberine göre BND, 6 milyon Yahudi’nin soykırımından sorumlu Heinrich Himmler’in kızının istihbaratta çalıştığını doğruladı. O zaman BND’nin başkanı olan Reinhard Gehlen, nazi rejimi döneminde Alman ordusunda tuğgeneral olarak görev yaptı. Gehlen, BND’nin başına geçtikten sonra nazilerin SS birlikleri ve Gestapo teşkilatında çalışmış çok sayıda elemanı istihbarat teşkilatına aldı.
Himmler’in kızı Gudrun Burwitz Himmler, kısa bir süre öncesine kadar neonazi gösterilerde ön saflarda yer aldı. Nazi dönemi yöneticilerinin aileleriyle toplantılar yapan Gudrun Himmler, Hitler gençliğini kopya ederek kurulan ‘Wiking Jugend’ (Wiking Gençliği) adlı neonazi örgütü destekledi. Savaştan sonra nazi ailelerine yardım eden, ‘Savaş Suçlularına ve Mahkumlarına Sessiz Yardım’ adlı derneğin en önemli destekçileri arasında gelen Gudrun Burwitz, 1959’da 30 yaşındayken verdiği demecinde “Babam tüm zamanların en büyük kitle katliamcısı olarak gösteriliyor. Ben bu resmi düzeltmek istiyorum” demişti. Gudrun Himmler’in kocası Wulf Dieter Burwitz de neonazi hareketin aktif üyeleri arasındaydı.

Haberin Devamı

Savaştan sonra istihbarata çalışmış

KATLİAMLARI UYGULUYORDU
Heinrich Himmler, Hitler’in sağ koluydu. Hitler’den sonra ikinci güçlü adam olarak görülen Himmler, gizli polis teşkilatı Gestapo ve SS birliklerinden sorumlu İçişleri Bakanıydı. Hitler’in Yahudi soykırımı ve tüm katliam talimatlarını uygulayan Heinrich Himmler, savaşın sonunda kaçarken yakalandı ve 23 Mayıs 1945’te cezaevinde intihar etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!