Şampanyacı avukatlar parayı beğenmedi!

Güncelleme Tarihi:

Şampanyacı avukatlar parayı beğenmedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2013 12:56

Lüks otel konaklamaları ve şampanya partileri ile medyaya haber olan NSU sanığı Beate Zschaepe’nin avukatları Twitter aldıkları savunma ücretini az buldu. Avukatlar reddi hakim talebinde bulundu. Avukatlardan Wolfgang Stahl ise Twitter hesabından ekonomik olarak zor durumda olduğundan şikayet etti ve dünkü duruşmaya gelmedi.

Haberin Devamı

NSU davasında baş zanlı Beate Zschaepe’yi savunan avukatlar, aldıkları ücretin az olduğu gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulundu. Anja Sturm, Wolfgang Heer ve Wolfgang Stahl isimli sanık avukatları tarafından verilen dilekçe nedeniyle sabahki oturum yapılamadı.

Avukatlardan Wolfgang Stahl ise dünkü duruşmaya katılmadı. Ücreti devlet tarafından karşılanan zorunlu müdafi görevi yapan sanık avukatı, durumunda düzelme olmadığı sürece duruşmalara gelemeyeceğini duyurdu. Stahl bununla da kalmadı ve davadaki ücret politikasını twitter’den attığı mesajlarla şikayet etti.

Stahl, kendine ait twitter hesabından “Yapılan yardım yalnızca ev kiramızı ödememizi sağlıyor. Ancak faaliyetlerimiz için bir de ofis tutmamız gerekiyor” yazdı. Stahl, mesajlarının devamında “Benim evdeki yardımcım benden ik kat daha fazla kazanıyor ve bu kazancından da büro masrafı ve kirası yok” mesajını da gönderdi.

Haberin Devamı

DURUŞMAYA ARA VERİLDİ
Mahkeme Başkanı Manfred ise sanık avukatları tarafından verilen dilekçenin diğer mahkeme müdahillerine ulaşmadığını belirterek duruşmaya ara verdi. Herkes sanık avukatlarının verdiği dilekçenin içreğini merak ederken, Wolfgang Stahl’a yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre ekonomik durum tartışması şu şekilde gelişti:

Stahl ve avukatlar, sadece 600 dava dosyasını okuma masrafı için 77 bin Euro avans istedi, mahkeme ise kendisine 5 bin Euro önerisinde bulundu. Avukatlar bunun üzerine eyleme geçti.

Söz konusu avukatlar lüks otellerde konaklama ve şampanya partilerine katılmakla gündeme gelmişti. Beate Zschaepe’nin avukatları Anja Sturm ve Wolfgang Heer’in Münih’in en lüks beş yıldızlı oteli ‘Vier Jahreszeiten’ kaldıklarına dair haberler çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!