Saksonya "duvar"larını yıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Saksonya duvarlarını yıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 12:46

Almanya'nın doğusunda yer alan ve Berlin Duvarı'nın yıkılmasıyla kendini göstermeye başlayan Saksonya eyaleti, doğal güzelliklerinin yanı sıra kültür ve sanat eserleriyle de turistlerin ilgisini çekiyor.

Haberin Devamı

Almanya'nın 16 eyaletinden birisi Saksonya, sahip olduğu yaklaşık bin yıllık zengin tarihinin yanı sıra ünlü bestekarların, mimarların ve sanatçıların izlerini taşıyor. Eyaletteki tarihi eserler ile yüzlerce müze, turistik mekanlar ve binalardaki mimari yapı, dünyanın her yerinden gelen misafirler tarafından beğeni topluyor.

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra yapılan Berlin Duvarı nedeniyle uzun yıllar giriş-çıkışların yasak olduğu bölge, duvarın 1989'da yıkılmasıyla esaretten kurtulup, güzelliklerini sergilemeye başladı. Yaşadığı karanlık dönem ve savaşın ardından hemen hemen yerle bir olan bölge, dünyadaki tanınırlığını da gün geçtikçe arttırıyor.

"Elbe'nin Floransası" Dresden

Eyaletin başkenti ve Elbe Nehri'nin kenarında kurulu Dresden, çok sayıda sanat eseri ve barok mimarisiyle yapılan binaları dolayısıyla "Elbe'nin Floransası" diye adlandırılıyor.

Kentte, dünyanın sayılı su saraylarından Moritzburg Sarayı ve Saksonya'nın en büyük katolik yapısı Dresden Katedrali, en çok ziyaret edilen yerler arasında yer alıyor. Ayrıca, üzerinde Saksonya krallarının isimleri ve resimlerinin porselen üzerine grafiti tekniği ile çizili olduğu 102 metre uzunluğunda resmin bulunduğu Krallık Sarayı da büyük ilgi görüyor.

Dünyanın önde gelen İtalyan kiliselerinden Kadınlar Kilisesi ile İkinci Dünya Savaşı'nda yerle bir olduktan sonra aslına uygun inşa edilen yapıların bulunduğu Nevmarkt ve Tiyatro meydanları da turistlerin şehrin güzelliğini seyrettikleri mekanların başında geliyor.

"Alman Baharı"nı başlatan şehir; Leipzig

Orta ve Doğu Almanya'da 1980'li yılların sonlarında komünist rejimlerin yıkılmasına yol açan ilk hareketin başladığı Leipzig, Almanya'nın birleştirilmesinden sonra yaşadığı değişimle dikkati çekiyor.

Kentte en çok ilgiyi komünist rejimin yıkılmasına yol açan barış ayininden sonra isyan hareketlerinin başladığı St. Nicolas Kilisesi görüyor. Ayrıca bu bölgeye, ünlü Fransız Komutanı Napolyon Bonapart'ın ilerleyişinin durdurulduğu yer olması nedeniyle özel önem gösteriliyor. Kentte, Napolyon'un yenilgisiyle sonuçlanan savaşın anısına dikilen, 91 metre uzunluğundaki Avrupa'nın en yüksek anıtı "Uluslar Muharebesi Anıtı" bulunuyor.

Ünlü besteci Johann Sebastian Bach'ın mezarının yer aldığı St. Thomas Kilisesi ve müzisyen, besteci, piyanist Felix Mendelssohn Bartholdy'in öldüğü ev, turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanlar arasında...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!