Sahte hac kontejyanı dolandırıcılarına dikkat

Güncelleme Tarihi:

Sahte hac kontejyanı dolandırıcılarına dikkat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 16:14

İngiliz polisi, Ekim ayında hac farizasını yerine getirmek isteyen Müslümanları dolandırıcılara karşı uyardı.

Haberin Devamı

Polis, 30 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen ve ülke çapına yaygınlaştırılan bir kampanya ile İngiltere’de yaşayan hacı adaylarını dolandırıcılara karşı korumayı hedefliyor.

7 DİLDE BROŞÜR DAĞITILDI

İngiltere Hacılar Meclisi, İngiliz Tur Operatörleri Birliği (ABTA) ve hükümet bünyesinde oluşturulan özel bir birim tarafından desteklenen kampanya ile dolandırıclık olaylarına karşı dijital ve sosyal medyadaki duyarlılığın arttırılması amaçlanıyor.

Kampanya kapsamında 7 ayrı dilde hazırlanan çok sayıda broşür de toplum merkezleri, camiler ve havaalanlarına dağıtıldı.

Her yıl ortalama 25 bin dolayında kişinin hac için Suudi Arabistan’a gittiğini belirten yetkililer, özellikle yaşlı hacı adaylarının hedef alınarak dolandırıldığına dikkat çekiyor. Dolandırıcıların ucuzluk, aynı ülkeden gelmiş olma gibi faktörleri öne çıkararak hacca gitmeyi planlayan Müslümanları dolandırdığını kaydediyor.

GERÇEK RAKAM DAHA FAZLA

Dolandırıcıların bir kısmının hac tarihleri gelmeden ortadan kaybolduğuna işaret eden polis, çok sayıda hacı’nın da Mekke ve Medine’ye gittiklerinde rezervasyonlarının sahte olduğu ya da vaadedilenden çok daha düşük kalitede yerlerde barınmak zorunda bırakıldıkları uyarısında bulunuyor.

Geçen yıl 200 dolayında dolandırıcılık olayının polise rapor edildiğini belirten yetkililere göre söz konusu sayı bu rakamların en az 7-8 katı. Bu tür olayların engellenebilmesi için dolandırıcılık olaylarının mutlaka polise rapor edilmesi çağrısında bulunan yetkililer, hac planları yapan hacı adaylarının internet ve çevrelerinde detaylı bir araştırma yapmasını öneriyor.
İngiltere’de yaşayan Müslümanların hac harcamaları yılda 125 milyona ulaştığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!