Sahneyi ırkçılara bırakamayız

Güncelleme Tarihi:

Sahneyi ırkçılara bırakamayız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 11:48

Irkçıları protesto için maçı bırakıp soyunma odasına giden ve bu tavrından dolayı ödüllendirilen Kevin Boateng, Almanya’da giderek yaygınlaşan ırkçılığa dikkati çekti. Boateng, başta Chemnitz olmak üzere ırkçıların ve neonazilerin Almanya’nın bazı kentlerinde sokaklara dökülmesini ‘korkutucu’ bulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

FRANKFURT takımından İtalya’nın S. Calcio takımına transfer olan Kevin Boateng (31), Bild’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Irkçılık her geçen gün artması korkutucu bir durum. Hepimiz ırkçılara karşı uyanık olmalıyız. Buna karşı bir şeyler yapmak zorundayız. Onlara sahneyi bırakamayız. Chemnitz’de 2 bin 500 kişi Hitler selamıyla Chemnitz’de sokaklarda yürüdü. Bu fotoğraflar ve videolar dünyaya yayıldı. Bunların arsızlıklarını kabul edemeyiz. Yaptıkları yasa dışı. Bunların ceza alması gerekir.”

Sahneyi ırkçılara bırakamayız
MESUT KONUSUNDA DA KONUŞTU
Boateng, Mesut Özil’in Alman milli takımını bırakmasıyla ilgili de, “Gerçekten şok oldum. Hiç bırakacağını düşünmemiştim. Stresten böyle bir reaksiyon verdiğini düşünüyorum. Bu şekilde eleştirilmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ama belki bir gün olur o da ‘Oynamak isterim’ der” dedi.
Alman milli takımında oynayan kardeşi Jerome Boateng’in milli takımı bırakmasının gündeme gelip gelmediğiyle ilgili ise Kevin Boateng, “Hiçbir zaman. O pes eden biri değil. Onun için hiç gündem olmadı” diye konuştu.

Haberin Devamı

SITMAYA BENZETMİŞTİ
Yıllar önce Birleşmiş Milletler’in bir etkinliğinde konuşan Kevin Boateng, ırkçılığı sıtmaya benzetmişti. Boateng, “Irkçılık kendi kendine yok olmaz. Onunla mücadele etmek gerekir. Gana milli takımında oynarken sıtmayla nasıl mücadele edilmesini öğrendim. Aşı tek başına yetmiyor. Bana göre ırkçılıkla sıtma birbirine benziyor” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!