Sadece zekanıza güvenmeyin

Güncelleme Tarihi:

Sadece zekanıza güvenmeyin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 13:46

Berlin’de sürücüsüz otomobiller için yapay zeka yol projesini yöneten Berlin Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şahin Albayrak, Türkiye’de çeşitli üniversitelerde okuyan 20 öğrenciye staj imkanı sağladı.

Haberin Devamı

YAKLAŞIK iki aydır Berlin’de staj gören ve bir ay sonra da stajlarını tamamlayıp Türkiye’ye dönecek öğrencilerle üniversite kampüsünde buluşan Albayrak, çeşitli tavsiyelerde bulundu. Başarı için sadece zekanın yetmediği, çok ve uyumlu çalışmanın da önemli olduğunu vurgulayan Albayrak, şöyle dedi:

“Einstein sadece zekası sayesinde başarılı olmadı. Çok çalıştı. İlk ve orta dereceli okullardaki performansının ne kadar başarısız olduğunu herkes biliyor. Sizler de sadece zekanıza güvenmeyin. Çalışın ve yenilikçi olun. Size sunulanla yetinmeyin. Hemen kabullenmeyin. Başarılı olmanın yolu sorgulamaktan geçer. Sorgulayın, sorun, öğrenin. Eskiden projelerde bir kişinin yeteneği projenin başarısı için yetebiliyordu. Ama artık yetmiyor. Ekibin başarılı olması gerekir. Bunun için çalışacağınız ekiple uyum içinde olun. Takımın adamı olun. Takımın başarısı projeleri istenilen seviyeye taşır.”
Öğrencilerin sunulan olanaklardan en üst düzeyde yararlanmalarını öneren Albayrak, “Kendinizi iyi yetiştirin. Ülkeniz için çok çalışın ve faydalı olun” dedi.

Haberin Devamı


Sadece zekanıza güvenmeyin


STAJYERLER MEMNUN
İnsan ile robot etkileşimini inceleyen projede staj yapan ODTÜ Elektrik Elektronik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Güner Dilşad Er, stajın kendisini hem mesleki hem de sosyal açıdan geliştirdiğini söyledi.
Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Bölümü 4. sınıf öğrencisi Umut Akös, “İlk kez yurt dışında bir projede çalışıyorum. Alman arkadaşlar ile aynı projede bulunuyorum. Bu da bana onların çalışma disiplinini ve kültürünü gözlemle fırsatı veriyor” dedi.
Yıldız Teknik Üniversitesi Otomasyon Mühendisliği’nden haziranda mezun olan Şehmanur Topuk, “Motorun simülasyonu ile ilgili bir projede çalışıyorum. Staj imkanı bulmak bizim için büyük avantaj oldu” dedi.

BAKMADAN GEÇME!