Sadece yangınları söndürdüklerini sanıyorsanız, yanılıyorsunuz!

Güncelleme Tarihi:

Sadece yangınları söndürdüklerini sanıyorsanız, yanılıyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2018 11:46

İtfaiyenin asli görevi yangın söndürmek, yollara düşen ağaçları kaldırmak veya ağaçtaki kediyi kurtarmak ile sınırlı olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz demektir! Almanya’da itfaiye teşkilatının faaliyet alanı artık o kadar genişledi ki itfaiyeciler bazen bir sağlık elemanı gibi görev yapmak durumunda kalıyorlar.

Haberin Devamı

İTFAİYE teşkilatı yetkilileri de görev tanımının değişmesi üzerine itfaiye erlerine çok farklı konularda da eğitim vermeye başladı. Daha önce ellerinde hortum, kürek veya kazma ile eğitim yapan itfaiye erleri, şimdi çok daha hassas konularda da eğitim alıyor. 

Almanya’nın Dresden kentinde geçen çarşamba günü itfaiye teşkilatında çalışanlara erkek cinsel organına takılan ve çıkarılamayan bir yüzüğün, penise zarar vermeden nasıl çıkarılacağının eğitimi verildi. Eğitime 600 itfaiyeci katıldı. Silikondan yapılmış yapay bir penise takılan yüzüğün kesilerek çıkarılması eğitimini itfaiye erleri başarıyla tamamladı.
Aynı eğitim çerçevesinde bowling topuna sıkışan bir kişinin parmağının kırılmadan nasıl kurtarılacağı da öğretildi.

ELMADAN, ŞAMPANYA ŞİŞESİNE KADAR...
Dresden kentindeki itfaiye eğitimi çerçevesinde makatta sıkışmış elmanın nasıl çıkarılacağı da işlendi.
Şimdiye kadar yapılan müdahalelerin listesine göre hazırlanan eğitimde vajinaya sıkışan şampanya şişesinin çıkarılması da eğitimin bir bölümünü oluşturdu.
Dresden İtfaiye Eğitim Sorumlusu Matthias Lehnigk, “Yaptığımız eğitim bizim için bir eğlence değil, aksine çok ciddi konsantrasyon gerektiriyor. Böylesi durumlarda hastanın zaten yeteri kadar ağrısı var. Onun için bu tür vakalarda itfaiye erlerinin çok hassas ve dikkatli olmaları gerekir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!