Ryanair, tarihinin en büyük grevine tanıklık edebilir

Güncelleme Tarihi:

Ryanair, tarihinin en büyük grevine tanıklık edebilir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 10:04

Havayolu çalışanlarını temsil eden çeşitli Avrupa sendikaları, perşembe günü Brüksel’de düzenlenen toplantı sonrası İrlandalı havayolu şirketinin 28 Eylül’de ‘tarihin en büyük grevine’ tanıklık edebileceği yönünde görüş bildirdi.

Haberin Devamı

BÜYÜK grevin gerçekleştirileceği 28 Eylül tarihi daha önce sendikalar tarafından duyurulmuştu ancak henüz kesinlik kazanmamıştı. Başta Belçika, Hollanda, İspanya, Portekiz ve İtalya gibi Avrupa’nın önemli ülkelerini etkilemesi beklenen 28 Eylül’deki grevin, 12 Eylül’de çok sayıda pilotun iş bırakması sonrası 150 uçuşun iptal edildiği Almanya’yı da etkilemesi bekleniyor.
İrlandalı havayolu şirketi Ryanair yönetimi tarafından yayınlanan bildiride ise, Belçika işçi sendikası CNE’nin (Ulusal Çalışanlar Merkezi) iddia ettiği gibi 28 Eylül’de yapılması planlanan greve az sayıda çalışanın katılacağı ve grevin bir kaosa sebep olmayacağı belirtildi. Şirket yönetimi, 28 Eylül tarihinde yapılacak grevin uçuş programı üzerinde sınırlı bir etkiye sahip olacağını ve önceki grevlerde olduğu gibi İspanya, İtalya, Belçika, Hollanda ve Portekiz’deki kabin çalışanlarının çoğunlukta iş başı yapmasının beklendiğini belirterek, iddia edildiği gibi kaotik bir ortamın ve uçuş planında bir karmaşanın yaşanmayacağını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!