Rusya’dan İngiltere’ye: Provokasyon

Güncelleme Tarihi:

Rusya’dan İngiltere’ye: Provokasyon
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2018 13:00

Rusya’nın Londra Büyükelçiliği, İngiliz savaş uçaklarının, Karadeniz üzerinde, Rus savaş uçaklarının karşısına çıkarılmasını ‘sorumsuzluk’ ve ‘provokasyon’ olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

RUSYA’nın Londra Büyükelçiliği, Romanya’da konuşlu İngiliz Hava Kuvvetleri’ne ait jetlerin 23 Ağustos’ta Rus savaş uçaklarının karşısına çıkmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Rus Silahlı Kuvvetlerinin uluslararası hukuka uygun davrandığı ve İngiltere’ye herhangi bir tehdit teşkil etmediği belirtilen açıklamada,
“İngiltere Kraliyet Donanması’na ait gemilerin Rus askeri gemilerine İngiliz Kanalını geçerken, İngiltere sahiline yakın bölgelerde eşlik etmesi anlaşılabilir. Ancak bir Rus devriye uçağı Rusya’nın kendi kıyılarında, İngiltere’den 2 bin kilometre uzakta, İngiltere’ye ve müttefiklerine nasıl bir tehdit teşkil edebilir?” denildi.
İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson başta olmak üzere bazı İngiliz siyasetçilerin eleştirildiği açıklamada, “Rusya’nın rutin faaliyetlerini ‘provokatif vakalar’ diye nitelendirenlerin, kendileri hayli sorumsuz bir şekilde davranıyor.” değerlendirmesi yapıldı.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’YE SUÇLAMA
Karadeniz üzerinde gerçekleşen son olayın da İngiltere Hava Kuvvetlerinin ve diğer NATO güçlerinin Romanya, Polonya veya Baltık ülkelerinde konuşlandırılmasının ‘zararını’ gösterdiği ifade edilen açıklamada, “Bu türden askeri mevcudiyet, herhangi birinin güvenliğini güçlendirmek yerine İngiliz yetkililer tarafından provokatif eylemleri için kullanılıyor” denildi.
Büyükelçilik, İngiliz askeri mevcudiyetinin askeri bakımdan tehlikeli bir biçimde kullanıldığını savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!