Romantik filmler erkeklerin cinsel isteğini azaltıyormuş

Güncelleme Tarihi:

Romantik filmler erkeklerin cinsel isteğini azaltıyormuş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 15:01

Hollanda’daki Maastricht Üniversitesi’nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği yeni bir araştırma romantik film sahnelerinin erkeklerin cinsel isteğini azalttığını ortaya koydu.

Haberin Devamı

Archives of Sexual Behaviour isimli akademik dergide yayınlanan araştırma kapsamında 86 erkek ve 78 kadına üç farklı video klip izletildi.

İlk klip bir çifti seks yaparken gösteriyordu. İkinci klipte Titanic filmindeki karakterlerin ilk öpüşme sahnesi, üçüncü klipte ise bir tarih belgeselinden kesitler vardı.

Klipleri izledikten sonra psikologların sorularını yanıtlayan kadın denekler Titanic filmine ait klibin onları “seks sahnesi içeren klipten bile daha çok tahrik ettiğini” söyledi.

Ancak erkekler onları en çok tahrik eden klibin cinsel ilişki görüntüleri olduğunu belirtti ve hatta “Tarih belgeselinden kesitleri izlemenin onları romantik film sahnelerine kıyasla daha çok cinsel ilişki moduna soktuğunu” söyledi.

Uzmanlar, deneklerin tarih belgesellerini romantik filmlere tercih etmesinin “Romantizmin erkeklerin cinsel isteğini azalttığını” gösterdiğini belirtti.

Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Profesör Mareike Dewitte, elde ettikleri sonuçlarla ilgili Yahoo News’e yaptığı açıklamada “Erkekler tek bir ilişkiyi derinleştirmek yerine birden fazla partnerle üremeye programlanmış. Bu nedenle cinsel isteklerinin artması için görsel stimülasyona ihtiyaç duyuyor” dedi.

Dewitte “Kadınlar da ise bağlılık sistemi daha gelişmiş durumda. Partnerlerinin onlarla kalıp çocuk yetiştirmeye yardım etmesini istiyorlar, o yüzden de tahrik olmaları ilişki kavramına daha bağımlı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!