Rejimi değiştirmek isteyen sonuçlarını iyi düşünmeli

Güncelleme Tarihi:

Rejimi değiştirmek isteyen sonuçlarını iyi düşünmeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2018 15:08

ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımların bölgede kaosa yol açmasından endişe eden Almanya, bu ülke ile varılan nükleer anlaşmasına sadık kalınmasını istedi.

Haberin Devamı

ALMANYA Dışişleri Bakanı Heiko Maas, “İran ile yapılan nükleer anlaşmasından çekilmeyi daha önce olduğu gibi hata olarak görüyoruz” dedi.
Alman Dışişleri Bakanı Maas, 2015 yılında İran’ın atom bombası üretmesini önlemek amacıyla yapılan nükleer anlaşmasını savunurken “Mükemmel bir anlaşma değil. Ama anlaşmanın olmaması alternatifinden daha iyidir” diye konuştu.
Yaptırımların kalkması gerektiğini ve böylece İran’a ekonomik yatırımların yapılmasına olanak sağlanması gerektiğini belirten Maas, şöyle dedi:
“Biz anlaşma için mücadele ediyoruz. Çünkü bizim güvenliğimize hizmet eden bir anlaşma. Bölgede güvenliği ve şeffaflığı sağlıyor. Rejim değişikliğini umut eden herkes unutmamalı ki bu değişikliği takip eden sonuçlar büyük problemler hazırlar. İran’ın izole edilmesi radikalleri güçlendirir. İran’daki kargaşa tıpkı Irak veya Libya’da yaşadığımız gibi bölgeye bitmeyen huzursuzluğu ve istikrarsızlığı getirir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!