Rehabilitasyon işe yaramadı, hapse girdi

Güncelleme Tarihi:

Rehabilitasyon işe yaramadı, hapse girdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2014 14:26

İngiltere’de 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Khuram Iqbal, hükümetin radikalleşme karşıtı Prevent programına kaydedilmesine rağmen aşırı İslamcı terör örgütlerine olan ilgisine son vermeyince terör propagandası yapmak suçlaması ile 3 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Iqbal’in ilk olarak 2011 yılında El Şabab Terör örgütüne katılmak için Kenya’ya gittiği ancak ailesi durumu İngiliz yetkililere haber verince yakalanıp İngiltere’ye geri getirildiği açıklandı.

Bu dönemde Iqbal’in radikal İslamcı gençleri rehabilite etmeyi amaçlayan Prevent programına kaydedildiği, ancak Iqbal’in gördüğü terapi ve eğitimlere rağmen “cihada gitme” isteğinden vazgeçmediği belirtildi.

Iqbal’in 2012 yılında da Suriye’de savaşan cihatçılara katılmak için iki arkadaşı ile birlikte Türkiye’ye uçtuğu ancak ailesinin duruma müdehale etmesi ile bir kez daha yakalanarak İngiltere’ye getirildiği açıklandı.

İngiliz polisi internette Abu Irhaab yani terörizmin babası rumuzunu kullanan Iqbal’in bilgisayarında El Kaide’ye ait propaganda kitapları ve bomba üretim klavuzları bulduklarını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!