PSV'nin şampiyonluğuna son bir hafta

Güncelleme Tarihi:

PSVnin şampiyonluğuna son bir hafta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2015 14:28

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nin (Eredivisie) 30. haftasında lider PSV Eindhoven, güçlü rakibi PEC Zwolle'yi 3-1 yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Haberin Devamı

Eindhoven ekibi, geçen sene müzesine götürdüğü Hollanda Kupası'nda bu yıl da finale çıkma başarısı gösteren Zwolle'yi Philips Stadı'nda ağırladı. PSV, 35 bin kişinin izlediği maçta 12. dakikada Wijnaldum'un attığı golle 1-0 öne geçti. Zwolle, bu gole 34. dakikada Werff ile cevap verdi ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi. İkinci devrede baskısını artıran PSV, 50. dakikada Brenet ve 90+4. dakikada De Jong'un golleriyle karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Aldığı bu galibiyet sayesinde en yakın rakibi Ajax'la arasındaki 10 puanlık farkı koruyan PSV, ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu büyük ölçüde garantiledi. Eindhoven ekibi, cumartesi günü evinde ağırlayacağı Heerenveen'i yendiği takdirde bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek. Bu nedenle Philips Stadı, cumartesi günü PSV'nin muhtemel 22. şampiyonluk kutlaması için hazırlanacak.

Ligde bu sene umduğu başarıyı yakalayamayan son 4 sezonun şampiyonu Ajax, küme düşme potasında yer alan Heracles engelini 2-0'lık galibiyetle aştı. Şampiyonlar Ligi'ne katılma mücadelesi veren Ajax, kötü bir oyun sergilediği karşılaşmada iki yarıda bulduğu gollerle sonuca gitti. Amsterdam ekibine galibiyeti getiren golleri 45+2. dakikada Sigthorsson ve 86. dakikada Anderson attı. Deplasmanda elde ettiği bu galibiyetle puanını 66'ya çıkaran Amsterdam ekibi, ikinci sıradaki yerini korudu.
Fenerbahçe'nin Hollandalı oyuncusu Dirk Kuyt ile gelecek sezon için yaptığı sözleşmeyle adından söz ettiren Feyenoord, Willem II deplasmanında 2-2 berabere kaldı. Feyenoord, sezonun ilk yarısında evinde 2-1 mağlup ettiği Tilburg ekibini deplasmanda da yenemeyerek 2 puan bıraktı. Feyenoord'un gollerini 30. dakikada Manu ve 82. dakikada Kazım Kazım atarken, ev sahibi ekibin gollerini ise 37. dakikada Heerkens ve 74. dakika Andrade kaydetti. Bu sonuçla puanını 58'e çıkaran Feyenoord 3. sıradaki yerini korurken, 39 puana sahip Willem II bir basamak yükselerek 8. sıraya yerleşti.

Gol krallığı

Eredivisie'de gol krallığı yarışında haftayı boş geçen PSV'den Depay, attığı 19 golle ilk sıradaki yerini korudu.
Bu futbolcuyu 17 golle takım arkadaşı De Jong ve 16 golle ADO Den Haag'tan Kramer takip etti.
Eredivisie'nin 30. haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:

Toplu sonuç

PSV-PEC Zwolle: 3-1
Excelsior-Vitesse: 1-3
Heerenveen-AZ Alkmaar: 5-2
NAC Breda-Dordrecht: 2-2
Heracles-Ajax: 0-2
Willem II-Feyenoord: 2-2
Go Ahead Eagles-Twente: 1-3
Groningen-Cambuur: 3-2
ADO Den Haag-Utrecht: 2-0

Puan durumu

PSVnin şampiyonluğuna son bir hafta

Haberin Devamı

Eredivisie'de 31. hafta maçları

17 Nisan Cuma: Cambuur-Excelsior
18 Nisan Cumartesi: AZ Alkmaar-ADO Den Haag, PSV-Heerenveen, Vitesse-Dordrecht, Willem II-Groningen
19 Nisan Pazar: Feyenoord-Go Ahead Eagles, Ajax-Breda, Heracles-PEC Zwolle, Utrecht-Twente

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!