'Premier Lig'de oynamak istiyorum. Gerçek lig orası'

Güncelleme Tarihi:

Premier Ligde oynamak istiyorum. Gerçek lig orası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 12:05

Hertha Berlin'in Türk yıldızı Tolga Ciğerci, Berlin'deki yaşantısını, gelecekte hangi ligde oynamayı planladığını, milli takım için yaptığı fedakarlığı, boş zamanlarında hangi takımların antrenmanlarını izlediğini, Hertha'nın durumunu, Türkiye Ligi ile ilgili düşüncelerini ve hangi antrenörün ona yüz çevirdiğini Hürriyet'e anlattı.

Haberin Devamı

Hertha Berlin'in orta saha yıldızı Tolga Ciğerci, Berlin'de bir yılını geride bıraktı. İlk geldiği günlerde gözünü korkutan Berlin'e çabuk alıştığını ve şimdilerde çok sevdiğini söyleyen Tolga ile Berlin'de Türk mutfağını iyi temsil eden Baba Angora Restora'nın da buluştuk. İki hafta önce Hertha tesislerinde koltuk değnekleri ile yürürken konuştuğum Tolgan'ın sakatlığı nedeniyle morali çok bozuktu. Şimdi ise koltuk değneklerini atmış, yürümede zorluk çekmeyen Tolga'nın bu kez neşesi yerindeydi.

Premier Ligde oynamak istiyorum. Gerçek lig orası

Tolga Ciğerci, içini Ali Varlı'ya döktü

HIZLA İYİLEŞİYORUM
Ayağının durumunu sorduğumda “Hızla iyileşiyorum. Ayak parmağımdan ameliyat oldum. Bandajlardan ve koltuk değneklerinden kurtuldum. Sezonun ilk yarısında özlediğim formama kavuşacağım” dedi. Geçtiğimiz Mayıs ayında eski takımı M'Gladbach ile oynanan maçta ayağına darbe alan Tolga, doktorun ameliyata gerek olmadığını söylemesi üzerine önce tedavi olduğunu anlattı. Ancak tatil boyunca ağrıları düzelmeyince gecikmeli olarak da olsa ameliyat masasına yatmak zorunda kaldığını söyledi. Tolga “Eğer sakatlığımdan hemen sonra ameliyat olsaydım şimdi çoktan oynuyor olacaktım. Ameliyat gecikince mecburen ben de çok sevdiğim toptan uzak kaldım” dedi.

Haberin Devamı

LUHUKAY BİR BABA GİBİ
Teknik Direktör Luhukay'ın sakatlığı sırasında kendisini yalnız bırakmadığını ve desteklediğini de anlatan Tolga “Hocalığı zaten çok iyi. Ama insan olarak da 10 numara. Bana 'sakın stres yapma. İyileşmene bak. Acelede etmen gerekmiyor. Önce sağlıklı ol' tavsiyesinde bulundu. Bana moral verdi. Zaten daha önce Augsburg'da çalıştığı sırada da beni almak istedi olmadı. Onunla çalıştığım için çok mutluyum” dedi. Birlikte çalıştığın hocalar arasında mutlu olmadığın oldu mu ki soruma ise “Ben işime bakıyorum. Hocaları çok fazla kafama takmıyorum. Biliyorum ki iyi olunca oynatıyorlar.” Birkaç saniye düşündükten sonra dudaklarındaki tebessümle başladı anlatmaya:

Premier Ligde oynamak istiyorum. Gerçek lig orası

Haberin Devamı

KLOPP MÜTHİŞ BİR ADAM
“Ben değil de ama benimle çalışmaktan memnun olmayan biri vardı. Dieter Hecking'e ne yaptıysam kendimi beğendirememiştim. Galiba tipimi beğenmedi veya bana sempatisi mi olmadı. Beni hiç oynatmadı. Hazırlık kamplarında bile herkesi oynatırdı beni hiç görmezdi. Takımdan ayrılmak istediğim zaman ise 'neden gidiyorsun. Her şey çok iyiydi' demişti. En zor hoca ise Magath'tı. Antrenmanlarda pestilimizi çıkarıyordu. Onun antrenmanları sayesinde, 'öldüm bittim' bile desen koşacak gücü kendinde yine de bulurdun. Sen sormadan ben söyleyeyim. Bundesliga'da Jürgen Klopp kadar çılgın bir hoca yok. Dortmund antrenörü Klopp müthiş bir adam. Onun gibi ateşli bir antrenör görmedim. Ve çok da beğeniyorum. Golü kendi atmış kadar seviniyor. Saha kenarında takımı sürekli ateşliyor.”

Haberin Devamı

ALMAN VATANDAŞIĞINI İADE ETTİ
Mart ayında ilk kez Fatih Terim tarafından milli takım aday kadrosuna davet edilen Tolga, kamp öncesi sakatlanınca gidemedi. “Milli takım oynamak için Alman vatandaşlığımı geri verdim. Türk vatandaşlığını aldım. Ancak şansızlık kadroya davet aldığım hafta sakatlandım. Milli takımda onamak istiyorum. Bu yüzden alman U23 milli takım teklifini ret ettim ve vatandaşlığı verdim. Ama mutlaka milli formayla oynayacağım. Biliyorum ki iyi olduğum sürece milli formayı giyerim.”

MAZERET BULMAK YERİNE ÇALIŞMAK LAZIM
Berlin'deki günleri üzerine konuşunca “İlk geldiğim günler çok zordu. Şehir bana çok büyük geldi. Kalabalıklar insanın üzerine geliyor gibiydi. Ama kısa sürede çok sevdim. Çabuk alıştım. Büyük şehirler biz futbolcular için risk taşıyor. Eğlence dünyası çok renkli. Dikkat etmemiz lazım” deyince sen ediyor musun diye sordum. “Çok ediyorum. Kendime dikkat etmem lazım. Eğlencenin büyüsüne kapılırsam işimi yapamam. Ben daha kariyerimin başındayım. Genç takımlarda oynarken arkadaşlarım diskoya giderdi. Ben gitmezdim. Biliyorum ki fedakarlık yapmadan bir yerlere gelinmez.”Gençsin eğlenmen de gerekmiyor mu diye araya giriyorum. “Ama sorumluluklarım da var. Kulübe karşı, taraftara karşı, aileme ve her şeyden önce de kendime karşı.” Antrenman ve maç dışındaki zamanlarının büyük bölümünü evde geçirdiğini ve playstation oynadığını anlatan Tolga “Çıktığı ilk gün FİFA 15 aldım. Playstation oynamayı çok seviyorum. Film izliyorum. Ayrıca kentteki amatör takımların antrenmanlarına ve maçlarına da gidiyorum. Alt liglerde ben de onadım. Onları izlemek çok hoşuma gidiyor. Maçlarına gittiğim için onlarda çok seviniyor.”

Haberin Devamı

İNGİLİZ TAKIMLARIN MAÇLARI BAŞKA
Hertha ile üç yıllık sözleşmesi bulunan Tolga'nın gelecek planları arasında yakın zamanda Türkiye hiç yok. Türkiye liginde ancak kariyerinin son döneminde düşünebileceğini söylüyor. “Bundesliga'da oynamak çok güzel. Avrupa'nın önemli ligi. Ama bana göre futbol İngiltere'de oynanıyor. Premier Lig tam benim futbol stilime de uygun. Maçlar sert geçiyor. Hızlı oynanıyor. Şampiyonluğu beş altı takım kovalıyor. Rekabet yüksek. İngiltere'de seyirci hep maçın içinde Bundesliga'da o kadar değil. Seyirci daha sakin.” Söz şampiyonluktan açılmışken, Tolga'ya göre B. Münih açık ara yine ipi göğüsler. “Onu ancak Dortmund zorlayabilir. Biz ligi ilk 10 sırada tamamlarız. Sürpriz takımlar bence bu yıl M'Gladbach ve Wolfsburg olur. Gladbach harika top oynuyor. Çok can yakacak. Hamburg ve W. Bremen ise çok sıkıntı çekecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!