Prag'da Kafkaesk final

Güncelleme Tarihi:

Pragda Kafkaesk final
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2013 11:52

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Almanya temsilcisi Bayern Münih ile geçen sezon UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan İngiliz ekibi Chelsea, UEFA Süper Kupa maçında yarın karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'daki Eden Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.45'te başlayacak. Uzun bir aradan sonra Monaco dışında yapılacak UEFA Süper Kupa maçını İsveçli hakem Jonas Eriksson yönetecek. Eriksson'un yardımcılıklarını Mathias Klasenius ve Daniel Warnmark yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Stefan Wittberg olacak. Bayern Münih, geçen sezon UEFA şampiyonlar ligi'nde finalde kendi ülkesinden Borussia Dortmund'u 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaşmıştı. Chelsea ise UEFA Avrupa Ligi finalinde Portekiz temsilcisi Benfica'yı 2-1 yenerek, kupayı müzesine götürmüştü.

Bayern Münih cephesi
Bayern Münih, yeni sezonda Borussia Dortmund'dan Mario Götze, Barcelona'dan Thiago Alcantra ve Mainz'dan Jan Kirchhof'u transfer ederken, Mario Gomez, Luiz Gustavo, Anatoliy Tymoschuk, Emre Can ve Nils Petersen ise takımdan ayrıldı. Bayern Münih'in bu sezonki kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

Haberin Devamı

Kaleciler: Manuel Neuer, Tom Starke, Leopold Zingerle, Lukas Raeder.
Savunma: Dante, Daniel Van Buyten, Rafinha, Jan Kirchhoff, Jerome Boateng, Philipp Lahm, Diego Contento.
Orta saha: Thiago Alcantara, Franck Ribery, Javi Martinez, Arjen Robben, Xherdan Shaqiri, Mario Götze, Mitchell Weiser, Thomas Müller, David Alaba, Bastian Schweinsteiger, Pierre Hojbjerg, Toni Kroos.
Forvet: Mario Mandzukic, Claudio Pizarro, Patrick Weihrauch.

Chelsea cephesi
Chelsea ise Bayer Leverkusen'den Andre Schürrle, Vitesse'den Marco van Ginkel, Fulham'dan Mark Schwarzer ve Anji'den Willian'ı renklerine bağladı. Thibaut Courtios, Marko Marin, Oriol Romeu, Yossi Benayoun, Florent Malouda, Ross Turnbull, Paulo Ferreira ve Jeffrey Bruma ise takımdan ayrılan futbolcular oldu. İngiliz ekibinin bu sezonki kadrosunda şu futbolcular yer alıyor:

Kaleciler: Petr Cech, Mark Schwarzer, Jamal Blackman.
Savunma: Branislav Ivanovic, Ashley Cole, David Luiz, Gary Cahill, John Terry, Cesar Azpilicueta, Ryan Bertrand.
Orta saha: Michael Essien, Ramires, Frank Lampard, Oscar, John Obi Mikel, Kevin De Bruyne, Marco van Ginkel, Eden Hazard.
Forvet: Fernando Torres, Juan Mata, Andre Schürrle, Romelu Lukaku, Demba Ba.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!