Potansiyel tehdit ve tehlike

Güncelleme Tarihi:

Potansiyel tehdit ve tehlike
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2016 09:24

FRANSA ve Belçika’dan sonra Almanya’da da aşırı İslamcılar tarafından girişilen terör saldırılarının ardından gözler Almanya’da yaşayan Müslümanlara çevrildi.

Haberin Devamı

Potansiyel tehdit ve tehlike

Türkiye’deki darbe girişiminden sonra Almanya’nın çeşitli kesimlerinde düzenlenen gösterilere katıldıkları için de Türklere ve Türk kökenli Almanlara.

Almanya’da iç güvenliğin artırılması için Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere öncülüğünde bir güvenlik paketi hazırlandı.

Amaç, bu ülkede insanların güven içinde yaşamaları.
Bu herkesin çıkarınadır.
Buna kimsenin itirazı olamaz.
Ancak Almanya’da kardeş partiler olarak bilinen ve büyük koalisyon hükümetinin büyük kanadını oluşturan Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CDU/CSU) Eyalet İçişleri Bakanları, kafayı yeniden çifte vatandaşlığa taktı.

Haberin Devamı

***
Yıllar süren tartışmalardan sonra, Almanya’da dünyaya gelen Türk kökenlileri 18-23 yaşları arasında tek vatandaşlıkta karar kılmaya zorlayan opsiyon model uygulamasına 2014 yılında son verilmesinin bir hata olduğunu ileri sürerek, çifte vatandaşlığın iptalini gündeme getirdiler.
CDU’lu Mecklenburg-Vorpommern Eyalet İçişleri Bakanı Lorenz Caffier, “Bizim vatandaşımız olmak isteyen, neresinin vatanı olacağına da karar vermelidir” diyerek, çok açık bir biçimde çifte vatandaşlığa “Hayır” dedi.
CDU’lu Berlin Eyalet İçişleri Senatörü Frank Henkel de “Ben baştan beri çifte vatandaşlık konusuna hep eleştirel yaklaştım ve hiç sıcak bakmadım. Çok açık bir biçimde bir ülke vatandaşlığına evet dediği için kimse kendi kültüründen feragat etmeye zorlanamaz” diyerek tek vatandaşlıktan yana olduğunu gizlemedi.
CD ve CSU’lu birçok politikacı da bunlara destek verdi.
Bu konunun içgüvenlik bağlamında gündeme getirilmesi, çok açık bir biçimde Almanya’da çifte vatandaşlık statüsüne sahip insanlara potansiyel tehdit ve tehlike gözüyle bakıldığını göstermektedir.

***
Almanya’da çifte vatandaş statüsünde milyonlarca insan vardır.
Bunların önemli bir bölümü de Avrupa Birliği’ne (AB) üye ülkelerden gelen insanlardır.
Resmi verilere göre, Almanya’da 700 binin üzerinde Türk kökenli insan çifte vatandaş statüsündedir.
700 binin üzerinde Polonyalı, 600 bine yakın Rus kökenli insanın çifte pasaportu vardır.
AB’deki yasal düzenlemelere göre, bu insanlar çifte vatandaşlık statüsünü korumaya devam edeceklerdir.
Polonyalıların da, eski Sovyetler Birliği’nden gelenler Alman kökenli Rus oldukları için Rusya pasaportluların da Alman pasaportu iptal edilmeyecektir.
O halde çifte vatandaşlığın iptali kimin için istenmektedir?
Bu sorunun cevabını vermek hiç de zor değildir.
Komplo teorileri üretmeye de gerek yoktur.
Hedefte Türk kökenliler vardır.
Hatta bunu çok açık bir biçimde telaffuz eden Alman politikacılar bile vardır.

Haberin Devamı

***
Adamın aklına ister istemez, “Daha birkaç ay öncesine kadar AB’den çıkma kararı alan İngiltere vatandaşlarına Almanya’da çifte vatandaşlık hakkı verilmesinin hızlandırılmasını talep eden Berlin Eyalet İçişleri Senatörü Frank Henkel’in başına acaba taş mı düşmüştür” diye sormak geliyor.
Evet, Berlin’de 18 Eylül 2016 tarihinde Eyalet Parlamentosu seçimleri yapılacaktır.
Frank Henkel, CDU’nun başbakan adayıdır.
Aşırı sağcı ve sağ popülist partilerin önünü kesmek, o çevrenin oylarını alabilmek için çifte vatandaşlığın iptalini gündeme getirdiği aşikardır.
Ama bu, ateşle oynamak demektir.
Bu, barış içinde birlikte yaşamı dinamitlemektir.
Bu, tehlikeli hem de çok tehlikeli bir oyundur.

BAKMADAN GEÇME!