Polisten sürücülere broşürlü uyarı

Güncelleme Tarihi:

Polisten sürücülere broşürlü uyarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2015 00:43

EDİRNE’de Ramazan Bayramı tatili için araçlarıyla yola çıkanlar polis ekiplerinin dağıttığı broşürlerde uyarıldı. Trafik Şube Müdürü Fahrettin Soydan, sürücülerin emniyet kemerlerini mutlaka takmasını yorgun ve uykusuz bir şekilde araç kullanmamaları içinde uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde trafikte seyreden araç sürücülerini hazırladıkları broşürlerle uyardı. Kent çıkışında oluşturulan uygulama noktasında araçları tek tek durduran polis ekipleri, 4 sayfalık broşürleri sürücülere verirken, trafik kurallarına da uymalarını isteyip bayramlarını kutladı.

Edirne Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fahrettin Soydan, bayram tatili nedeniyle yollardaki araç sayısında ciddi artış olduğunu bu nedenle meydana gelecek kazaların önüne geçmek için vatandaşı uyardıklarını söyledi.

Edirne’nin Almanya’da çalışan Türk işçilerinin Kapıkule Sınır Kapısı’ndan geçerek memleketlerine gittikleri geçiş güzergahı olduğunu ifade eden Soydan, "Yola çıkan sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıp bilgilendiriyoruz. Bizim sürücülerden özellikle istediğimiz, emniyet kemerini takmalarını, hız kurallarına riayet etmelerini, yorgun ve uykusuz bir şekilde araç kullanmamaları, kısa kısa molalar vererek hareket etmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Bayram tatilinde İstanbul’daki ailesini görmek için yola çıkan Ahmet Yelkenli, uygulamadan çok memnun olduğunu söyleyerek yola çıkmadan önce mutlaka emniyet kemerini taktığını söyledi.

Almanya’dan yola çıkarak Niğdeli Yahya Yeğen de polisin uygularından memnun olduğunu belirterek, "Yola çıktıktan sonra yorulunca bir kenara çekip uyudum daha sonra da yoluma devam ettim. Tüm sürücülerin bu konularda bilinçli olması gerekiyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!