Polis yabancı suçluları ‘sildi’

Güncelleme Tarihi:

Polis yabancı suçluları ‘sildi’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 16:21

İngiltere’de polisin masum insanlar ile ilgili kişisel bilgilerin polis veri tabanlarında saklanmasını önlemeyi amaçlayan yeni bir yasa kapsamında İngiltere ve Galler dışında suç işlemiş binlerce yabancı suçlunun biyometrik ve DNA bilgilerini veri bankalarından sildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

YENİ yasa kapsamında sadece kendi ülkelerinde cinayet gibi ciddi suçlar işlemiş olan kişilerin biyometrik verileri İngiliz veri bankalarında tutulabiliyor. Daha küçük çaplı suçlardan hüküm giymiş kişilerin ise geçmişleri İngiliz yetkililerle olan ilişkilerinde hiç bir rol oynayamıyor.

İÇİŞLERİNİ UYARDI

Biyometrik Veriler Şefi Alastair MacGregor, yeni yasada bir çok boşluk bulunduğunu ve bu yasadan yararlanan suçluların İngiltere dışındaki faaliyetlerini yetkililerden gizleme ve İngiltere’de özgürce suç işleme şansını elde ettiğini söyledi. MacGregor, İçişleri Bakanlığı’nı, “Bu hamlenin halkı gereksiz yere tehlike altında bıraktığı” konusunda uyardı. Bakanlık ise yeni düzenlemeleri savundu ve kamu güvenliğinin hiç bir şekilde riske atılmadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!