Polis sosyal medyada teşhir edecek!

Güncelleme Tarihi:

Polis sosyal medyada teşhir edecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 13:57

İngiltere’de Sussex ve Surrey bölgelerinin polis teşkilatları, alkollü ya da uyuşturucu etkisinde araç kullandığı tespit edilen sürücülerin madde etkisi altındayken çekilmiş, utanç verici fotoğraflarını sosyal medyada paylaşacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Yetkililer “Tek bir çizgi üzerinde yürüme” gibi testleri geçemeyen sürücülerin fotoğraflarını sosyal medyada yayınlayarak “Bu tehlikeli davranışı sergileyen kişilerin sayısını azaltmayı umduklarını” söyledi.

Polis teşkilatları kampanyayı tanıtmak için geçen yıl Ketamin adlı uyuşturucuyu aldıktan sonra otomobil kullanmaya çalışırken yakalanan bir sürücünün olay anında çekilmiş videosunu yayınladı.

Videoda 29 yaşındaki Jason Fray’in düz bir çizgi üzerinde yürüyerek polise ayık olduğunu kanıtlamaya çalıştığı ancak sürekli yalpaladığı görülüyor.

Yetkililer özellikle Noel zamanı madde etkisi altında otomobil kullanma suçunu işleyenlerin sayısının arttığını ve bu yıl toplum güvenliğini bu şekilde riske atanların sayısını mümkün olduğunca azaltmak istediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!