Platini: Mesut Özil hayranıyım

Güncelleme Tarihi:

Platini: Mesut Özil hayranıyım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2014 12:24

UEFA Başkanı Michel Platini “Ben Mesut Özil'in çok büyük hayranıyım” dedi. Platini, Fransa milli takım forması giymeyeceğini açıklayan vatandaşı Ribery'e de ültimatom verir gibi konuştu: “Ribery milli formayı giymezse ceza alır” dedi.

Haberin Devamı

YILDIZ futbolcuların milli takım forması giymekten kaçınmalarına Avrupa Futbolunun patronu Michel Platini sert tepki gösterdi. Bayern Münih'in Fransız yıldızı Franck Ribery'nin geçtiğimiz ay 'ben artık Fransa milli takımı forması giymeyeceğim' açıklamasına çok kızan UEFA Başkanı Michel Platini, Ribery'e ültimatom verir gibi konuştu. 59 yaşındaki Platini, vatandaşı Ribery'nin kararına kabul etmez bulduğunu belirterek “Eğer Fransa milli takımı forması giymezse Bayern Münih'de cezalı duruma düşer” dedi.

FUTBOLCU DEĞİL ANTRENÖR BELİRLER

Platini, futbolcuların milli takımda onamak istememe gibi bir haklarının bulunmadığını özelikle vurgularken “Fransa milli takımında Ribery'in oynayıp oynamayacağına kendisi değil, teknik direktör Didier Deschamps karar verir. Eğer Didier Deschamps onu çağırırsa milli takıma gelmek zorunda. Gelmezse üç maç ceza alır. FİFA kurallarında bu açıkça yer alıyor. Milli takım davetini kabul edip gelmezse Bayern Münih'te üç maç ceza alır. Ben onu hiçbir şekilde anlamıyorum. 2016 Dünya Futbol Şampiyonası Fransa'da düzenlenecek. Polonya'da değil. Oynamak istemesi lazımken bölesi açıklamalar yapıyor” dedi.

LÖW ONAYIYLA OLUR

Lahm'ın milli takımı bırakmasını da eleştiren Platini “Futbolcuların milli takımı bırakma kararına ben sıfır anlayış gösteriyorum. Milli takımda onayıp oynamayacağına futbolcu değil, teknik direktör karar verir. Ama teknik direktörle futbolcu konuşup kararlaştırıyorsa başka bir şey. Lahm'ın da milli takımı bırakması ancak Löw'ün onayıyla olur” dedi.

Alman milli takımında kendisini Brezilya'da en çok kaleci Neuer'in etkilediğini söyleyen Platini “Ancak şampiyonalarda kalecilerin çok iyi oynaması ve onlara çok iş düşmesi bazı şeylerin iyi gitmediğinin göstergesi. Neuer çok iyi oynadı. Ama şunu söylemem lazım: Alman milli takımında ben Mesut Özil'in çok büyük hayranıyım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!