PKK/YPG yandaşları Berlin’de basın merkezini bastı

Güncelleme Tarihi:

PKK/YPG yandaşları Berlin’de basın merkezini bastı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2019 14:45

Türkiye’nin, Suriye’de başlattığı ‘Barış Pınarı’ harekâtını kabullenemeyen terör örgütü PKK/YPG yandaşları, Almanya’nın başkenti Berlin’deki Federal Basın Merkezi’ni bastı.

Haberin Devamı

HÜKÜMETİN olağan basın toplantısı devam ettiği sırada içeri giren büyük çoğunluğu Alman yaklaşık 15 gösterici, o sırada hükümetin çalışmaları hakkında bilgi veren basın sözcülerinin önüne tek sıra halinde dizilerek pankart açtı. Önce slogan atan göstericiler, daha sonra beraberinde getirdikleri sözde bildiriyi okudu. Yaklaşık 20 dakika süren eylem sırasında polis eylemcilere müdahale etmedi. Birkaç kez toplantı salonuna giren polis, eylemcilere alçak sesle salonu terk etmelerini söyledi. Ancak eylemciler bu küçük uyarıları dikkate bile almadı. Polis salonun kapısında ve merdivenlerde eylemin sona ermesini bekledi. Göstericiler bildirilerini okuduktan sonra da bir süre salonda bekledi.

PKK/YPG yandaşları Berlin’de basın merkezini bastı

Haberin Devamı

SALONDAN TEK TEK ÇIKTILAR
Basın merkezi sorumlusu göstericilere, “Ya gönüllü çıkarsınız ya da polise, sizi zorla çıkarmalarını söyleyeceğiz” uyarısını yaptı. Birkaç kez yapılan bu uyarıyı da dikkate almayan eylemciler slogan atmayı sürdürdü. Bir süre sonra ise teker teker salondan kendiliğinden çıktılar. Polisler, salonu terk eden göstericileri birer birer binanın ana girişine kadar eşlik etti. Yarım saat kadar da binanın önünde bekletilen göstericiler, daha sonra kimlik tespiti yapılmak üzere polis merkezine götürüldü.

PKK/YPG yandaşları Berlin’de basın merkezini bastı

BİNAYA NASIL GİRDİLER?
Alman ve tüm dünya basın kuruluşlarının bürolarının bulunduğu binaya 15 kadar eylemcinin nasıl girdiği ise bilinmiyor. Binadaki kiracıların bile özel giriş kartlarıyla ancak girebildikleri merkezde, Başbakan Angela Merkel, bakanlar ve hükümetin basın sözcüleri basın toplantıları düzenliyor. Bu yüzden de sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı merkeze göstericilerin kim tarafından, nasıl sokulduğu araştırılıyor. Binanın güvenliğinden sorumlu bir görevli, “Merkeze nasıl girdiklerini bilmiyoruz. Ana kapıdan girmediler. Girselerdi biz görürdük. Belli ki kiracılardan biri diğer kapıdan aldı. Kiracılar dışında o kapıyı kimse açamaz. Güvenlik kameralarını inceliyoruz. Kim tarafından alındıkları kamera görüntülerinden anlaşılacak” dedi.
Basın merkezinde daha önce de gösteriler yapıldı. Ancak ilk kez bir eylem bu kadar uzun sürdü.

Haberin Devamı

PKK/YPG yandaşları Berlin’de basın merkezini bastı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!