PKK/PYD yandaşları yine sabah namazında saldırdı

Güncelleme Tarihi:

PKK/PYD yandaşları yine sabah namazında saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2018 15:03

Almanya’nın başkenti Berlin’de Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Yunus Emre Camisi’ne sabah kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi.

Haberin Devamı

Wedding semtinde bulunan Yunus Emre Camisi’nin kapısına ve giriş bölümüne terör örgütü YPG/PKK yandaşı olduğu tahmin edilen kişi ya da kişiler tarafından ‘Afrin’ ve Almanca tehdit mesajı yazıldı.
Saldırının sabah namazı kılındığı sırada gerçekleştirildiğini belirten cami derneği başkanı Kenan Kurtbecer, “Cemaatimiz saat 03.55 civarında camiye giriyor. 03.55 ile 04.09 arasında bu saldırı gerçekleşmiş oluyor. 04.09’da bir vatandaşımız camiden çıkmaya çalışınca bunlar rahatsız oluyor ve kaçıyor. Bu yüzden sadece boyama işini yapmışlar” dedi. Kurtbecer, camiden çıkanların saldırganları görüp görmediğine ilişkin soruya da, “Hayır içeriden sesin geldiğini duyduklarında saldırganlar kaçıyor” cevabını verdi.

PKK/PYD yandaşları yine sabah namazında saldırdı

Haberin Devamı

Olayın ardından hemen polise haber verildiğini anlatan Kurtbecer, polisin gerekli incelmeyi yaptığını, Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik’in de camiye gelerek bilgi aldığını kaydetti.
Terör örgütü YPG/PKK yandaşları yıl başından beri Almanya’da camilere ve Türk işletmelerine yönelik çok sayıda saldırı gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!