Pforzheim’da polis radikal gruplara baskın yaptı

Güncelleme Tarihi:

Pforzheim’da polis radikal gruplara baskın yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 10:53

Baden Württemberg Eyaleti’nin Pforzheim şehrinde önceki gün akşam , polis bazı radikal grupların ikamet ettiği adreslere baskın yaptı.

Haberin Devamı

Karlsruhe Savcılığı tarafından yapılan açıklamada yapılan açıklamada terör eylemleri hazırlığı yapıldığı şüphesi ile yapılan aramalarda çeşitli döküman ve malzemelere el konulduğu belirtildi. Baskınlarla ilgili şimdiye kadar bir gözaltı gerçekleşmedi. Aramaların ardından bazı şahıslarla ilgili soruşturma başlatılırken, baskınların Paris’teki terör saldırısı ile bir bağlantısının olmadığı belirtildi.

Pforzheim şehrinin adı son yıllarda radikal gruplarla oldukça sık anılıyor. Bölgede aşırı sağcı gruplar, bazı çeteler ve çeşitli radikal grupların yerleşik olduğu biliniyor. Yılbaşı gecesi de kendisine ait lokantasında İbrahim Kural isimli vatandaş bir grubun saldırısına uğramış ve kolundan bıçakla yaralanmıştı. İbrahim Kural’a saldıran saldırganların ırkçı tehditler ve hakaretleri saldırının arkasında ırkçı bir arka plan şüphesini uyandırmıştı. BW’de mevcut kayıtlara göre 550 civarında olan radikal Selefilerin irtibatlı olduğu düşünülen Stuttgart, Mannheim, Ulm, Pfrozheim, Freiburg ve Karlsruhe’deki bazı camiler ve derneklerin istihbarat birimlerince yakın takibe alındı.

Haberin Devamı

Söz konusu cami ve derneklerin çoğunluğunun daha çok çeşitli Arap ülkeleri, Afganistan ve Pakistan vatandaşlarının kurdukları ve devam ettikleri camiler olduğu da dikkat çekiyor. Almanya genelinde radikal Selefilik ile herhangi bir şekilde irtibatlı olduğu bilinen toplam 7 bin kişiden 550’si BW ve çevresinde bulunuyor. Suriye ve Irak gibi savaş bölgelerine gidip geldiği tespit edilen 500’den fazla aşırı radikalin ise 30’a yakınının BW’de ikamet ettiği biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!