PEGİDA’ya karşı 35 bin kişi yürüdü

Güncelleme Tarihi:

PEGİDA’ya karşı 35 bin kişi yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2015 12:44

Almanya'nın Dresden kentinde 35 bin kişi İslam ve yabancı karşıtı Pegida'yı protesto etti. Dresden Belediye Başkanı Helma Orosz, “Kin bizi bölemez” dedi

Haberin Devamı

Dünya'nın gözü 12 haftadır Almanya'nın Dresden kentinde. Kendilerine “Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Avrupalı Yurtseverler” adı veren Pegidacılar en çok göstericiyi Dresden'de topluyor. Geçen pazartesi 17 bin göstericiyle rekor kıran Pegida, Paris'teki terör saldırısı yüzünden yarın yapacağı Pazartesi gösterisine çok daha fazla gösterici bekliyor.

DRESDEN AYAKTA

Pegida gösterisi öncesi Dresdenliler ayağa kalktı. Dresden Belediye Başkanı Helma Orosz ile Saksonya Eyalet Başbakanı Stanislaw Tillich'in çağrısı üzerine 35 bin kişi Pegida'yı protesto etti. İkinci Dünya Savaşı'da yıkılan tarihi Frauenkirche önünde toplanan 35 bin gösterici “Dünyaya açık, insanlık ve diyalog için birlikte” çağrısıyla Pegida'ya hayır dedi. “Hepimiz Charlie'yiz” pankartı da taşıyan göstericiler, Paris'teki terör saldırısıyla İslam'ı ayırmalıyız mesajı verdi. Gösteride konuşan Belediye Başkanı Helma Orosz, “Kin bizi bölemez” dedi. Saksonya Eyaleti Başkanı Stanislaw Tillich de “Biz demokrasi, hoşgörü, insanlık ve dayanışmadan yanayız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!