PEGIDA’nın arkasında AfD mi var

Güncelleme Tarihi:

PEGIDA’nın arkasında AfD mi var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2015 11:02

Yabancı ve İslam karşıtı Pegida ile Euro karşıtı AfD arasında nasıl bir bağ var? AfD, Pegida’nın meclisteki kolu mu?

Haberin Devamı

YABANCI ve İslam karşıtı Pegida ile Euro karşıtı parti olarak kurulan Almanya için Alternatif Parti (AfD) arasında sanılandan çok daha güçlü bir bağ olduğu yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

En son, Brandenburg Eyalet Meclisi’ndeki AfD Grubu Genel Sekreteri Birgit Bessin’in mailleri bunu açık gösteriyor. Genel Sekreter Birgit Bessin, bu mailde Hitler bıyıklı pozu nedeniyle istifa etmek zorunda kalan Pegida’nın başı Lutz Bachmann’la telefonla görüştüğünü yazıyor. Görüşmenin sebebi, Pegida’yı Brandenburg’a nasıl yayarız? Genel Sekreter Birgit Bessin, bunu AfD üyelerine yazdığı mailde anlatıyor.

PEGIDA’nın arkasında AfD mi var


İLGİ VAR

RBB radyosunun yayınladığı mailde Birgit Bessin, AfD üyelerine şöyle yazıyor: “Pegida girişimcisi sayın Bachmann’la telefonla bizzat görüştüm. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduk. Pegida’yı Brandenburg’a yayma konusunu ele aldık. Örgütsel olarak da yardım planlandı. Öncelikli olarak Dresden’deki hareketi güçlendirmek için kendisine 19.01.2015 tarihli pazartesi yürüyüşüne burdan bir otobüs gönderme teklifinde bulundum.”

Mail çok açık. El altından AfD, Pegida gösterilerine hem otobüsle insan gönderiyor hem de bu gösterileri Almanya’ya yaymak için ortak çalışıyor.

Hitler bıyığı ve kakülüyle poz verdiği ortaya çıkan Lutz Bachmann, AfD’ye danıştıktan sonra istifa etmişti. Hitler skandalı üzerine Pegida sözcüsü Kathrin Örtel, AfD eyalet teşkilatı Başkanı Frauke Petry’yi arayıp akıl danıştı. Petry, “Bachmann’ı tutmak artık mümkün değil” dediğini açıkladı. Zaten Bachmann’ın istifasını Pegida’dan önce AfD kamuoyuna duyurdu.

Spiegel dergisi geçen günlerde AfD’nin lideri konumundaki Bernd Lucke’nin parti içi yazışmalarından oluşan 3 bin mailini yayınladı. Bu maillerde Bernd Lucke açık açık, kamuoyunda dikkat çekmek için büyük gösteriler organize edilmesinden bahsediyor. Ortaya şu iki soru çıkıyor: Pegida’nın oluşumunun arkasında AfD mi var? AfD, Pegida’nın meclisteki kolu mu?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!