Pegida İngiltere’ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Pegida İngiltere’ye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2015 10:52

Ekim ayından beri Almanya’nın Dresden kentinde düzenlediği İslam ve yabancı karşıtı eylemlerle adını duyuran "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) isimli örgütün gelecek hafta İngiltere’nin Newcastle kentinde bir protesto gösterisi düzenleyeceği açıklandı.

Haberin Devamı

PEGİDA’nin İngiltere şubesinden yetkililer gösterinin Newcastle’da açılması planlanan yeni bir İslami akademiyi protesto etmeyi amaçladığını belirtti ve eyleme ortama 1000 kişinin katılacağını umduklarını söyledi.

Örgütün İngiltere sözcüsü Matthew Pope, Newcastle’daki eylemin başarı sağlaması durumunda Londra ve Birmingham kentlerinde de PEGİDA eylemleri düzenleyeceklerini belirtti.

29 yaşındaki Pope, örgütün ilk eylemi için nüfusunun sadece %6’sı Müslüman olan Newcastle kentini seçmesini ise “Bu şehirde aşırı sağ çok güçlü değil. Biz PEGIDA ile aşırı sağcı örgütler arasında bağ kurulmasını istemiyoruz. Bu nedenle Newcastle’ı seçtik” dedi.

Daily Telegraph gazetesine konuşan Pope PEGIDA’nın İslam’a karşı değil, “İslam’ın radikal yorumlarına karşı” bir oluşum olduğunu söyledi ve “Müslümanlar bu ülkeye bir çok fayda da sağladı. Bizim amacımız sadece toplumu bilinçlendirmek” dedi.

Newcastle’daki PEDIGA eyleminin Cumartesi günü gerçekleştirileceği belirtilirken, bazı Müslüman ve liberal kuruluşların şehirin bir çok bölgesinde karşıt gösteriler düzenlemeyi planladığı da belirtildi.

PEDIGA karşıtı gösterilere komedyen Russell Brand ve Respect partisi lideri George Galloway’in de katılacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!