Pegida ile konuşalım mı, konuşmayalım mı

Güncelleme Tarihi:

Pegida ile konuşalım mı, konuşmayalım mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 11:07

Almanya’da İslam ve yabancı karşıtı Pegida, siyasi parti yöneticilerini de ikiye böldü. Bir kısım Pegida sempatizanlarıyla görüşmekten yana, diğer kısım ise karşı.

Haberin Devamı

SİYASİ partiler kısa bir süre öncesine kadar Pegida sempatizanlarıyla görüşmeye karşıydı. Başbakan Merkel, yeni yıl mesajında Pegida’yla konuşmayacağını açık açık ifade etti. SPD, Yeşiller ve Sol Parti de Pegida’yla konuşmayı, bu hareketin ciddiye alınıp büyümesine yol açacağı gerekçesiyle reddetti.

SPD Genel Sekreteri Yasmin Fahimi, Pegida’yla masaya oturmayacaklarını vurguladı. Ancak kısa bir süre sonra SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel tam tersi bir çıkış yaptı. Gabriel cuma günü

PEGİDA SEMPATİZANLARIYLA

Dresden’de görüştü. Olay SPD içinde ve dışında yoğun tartışma yarattı. SPD pazartesi günkü parti meclisi toplantısında Gabriel’den hesap sormak istedi. Fakat Gabriel parti meclisi toplantısına telefonla bağlandı, Pegida sempatizanlarıyla görüşmesinin doğru olduğunu savundu.

Toplantıdan sonra Genel Sekreter Yasmin Fahimi, gazetecilerin “Pegida sempatizanlarıyla görüşecek misiniz?” sorusuna “Hayır, Genel Başkanın fikri kendi fikri, benim de kendi fikrim var” karşılığını verdi.

CDU’DAN DESTEK

CDU/CSU içinde de Pegida sempatizanlarıyla konuşulup konuşulmaması konusunda tam bir görüşbirliği yok. CDU’lu Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ile İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, sempatizanlarla konuşulmasından yana. CSU Genel Başkanı Horst Seehofer ise görüşmeye karşı. Seehofer, Başbakanın “Hayır” dediği kişilerle konuşmanın bir anlamı olmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!