Pegida Frankfurt’ta adım atamıyor

Güncelleme Tarihi:

Pegida Frankfurt’ta adım atamıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2015 14:27

Frankfurt, Paris katliamını fırsat bilerek Pegida hareketini canlandırmak isteyenlere ağır bir darbe vurdu. ‘Anma yürüyüşü yapmak isteyen grup, karşıt görüşlüleri ablukası nedeniyle adım dahi atamadı

Haberin Devamı

Frankfurt’ta Pegida hareteketini canlandırmak isteyen aşırı sağcılar, ikinci kez yürüyüş yapamadan dağıldılar.

Pegida Frankfurt’ta adım atamıyor


Paris’te Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıda katledilenleri bahane ederek yürüyüş yapmak isteyen aşırı sağcıların ellerinde tuttukları İsrail bayrağı dikkat çekti.

Pegida Frankfurt’ta adım atamıyor


Pegida karşıtı yaklaşık bin kişi, Frankfurt Belediye Meclisi üyesi Wolfgang Hübner’in Freie Waehler (Bağımsız Seçmenler) çağrısıyla Hauptwache meydanında toplanan yaklaşık otuz kişilik aşırı sağcı grubu yürüyüş için adım atamadı.

Pegida Frankfurt’ta adım atamıyor


Aşırı sağcılar ellerinde Almanya, Fransa ve İsrail bayrağının yanısıra ‘Biz Charliyiz’ dövizleri tutarken anti faşist topluluk ise “Siz Charlie değil, kışkırtıcısınız. Siz Charlie olamazsınız çünkü o solcu bir dergiydi. En çok da sizi eleştiriyordu. Irkçılık bir görüş değil suçtur. Gösteri hakları olamaz. Irkçılık kafalardan silinmeli. Faşizm de düşünce değil suçtur. İkinci kez Pegida’yı canlandıramadınız. Her yeni denemenizde yine karşısınızda olacağız, size adım attırmayacağız” dedi.

Anma törenini polis çemberi içinde yapan aşırı sağcı grup, kısa süre sonra dağıldı.

Pegida Frankfurt’ta adım atamıyor


Feldmann: Toplumun parçalamalarına izin vermeyiz

Diğer taraftan Alman Sendikalar Birliği (DGB) binası önünde düzenlenen anma törenine katılan Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann (SPD), toplumun insan haklarına, demokratik değerlere ve özgürlüğe sonuna kadar sahip çıkmasını istedi.
Törende sendika, Alman Katolik ve Protestan Kilisesi ile Frankfurt Belediye Meclisi’nde grubu bulunan CDU, SPD ve Sol Parti temsilcileri yanyana durdu. Paris katliamının tesadüf olmadığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Feldmann, “Bu bir süreçti. Bir basın kenti olarak, basına, mizaha son noktasına kadar sahip çıkarız. Başka düşüncelerin varlığını kabul etmek zorundayız. Etknik gruplar, dinler, görüşlere karşı kıştırtanlara dur demek zorundayız. Eminim ki Hıristiyanların, Musevinlerin ve Müslümanların büyük çoğunluğu aramıza kin tohumu ekmek isteyenlere mesafeli duracaktır” diye konuştu.

Pegida Frankfurt’ta adım atamıyor


‘Hedeflerine ulaşamayacaklar’

Papaz Achim Knect ise konuşmasında “Farklı düşünenlere şiddet her dinde sapıklıktır, İslam’da da” ifadesine yer verdi. Paristeki saldırının insanları korkutmak için, demokratik değerlere yapıldığını belirten Papaz Knecht, “Frankfurt’ta dinler arası çok iyi bir diyalog var. Paris katliamı Müslüman topluluğa karşı hoşgörüsüzlük ve düşmanlık için kullanılmak istenirse Katolig ve Protestan Kiliseleri şiddetle buna karşı çıkar. Paris’teki caniler hedeflerine ulaşamadılar. Toplumumuzda kin ekicileri de hedeflerine ulaşamayacaklar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!